Bronse til Ørjan Grønnevig på 5000 meter

Ørjan Grønnevig var eneste nordmann i feltet i dag i kamp mot de beste U23-løperne fra Norden og Baltikum. Målet i dag var å ligge rolig langs listen blant de fire første i feltet helt til det ble sprekk i feltet. De siste 600 meterne skulle han skru på turboen og satse på en langspurt med ytterligere en fartsøkning når klokken klang. Men Abdi Ulad fra Danmark så ut til å ha lignende planer. Da Ulad skrudde opp tempoet noen runder før mål var det bare for Ørjan å henge på så langt han klarte. Selv om han måtte gi en luke på sisterunden, var bronsemedaljen aldri truet. Sølvet ble også litt for tøft i dag da svenske Anton Danielson fulgte Ulad helt inn.Abdi Hakin Ulad fra Danmark ble som ventet litt for rask for Ørjan i dag, men de var begge brukbart fornøyd med innsatsen. Abdi syntes det var litt kaldt i dag, men gledet seg over mindre vind enn han var vant med fra Danmark. Likevel måtte han justere tempoet litt i forhold til medvinden på hovedsiden og motvinden på bortre langside.

 

 

 

Men 5000 m     
1   Abdi Hakin Ulad Denmark 14,28,02  
2   Anton Danielson Sweden 14,29,43  
3   Ørjan Grønnevig Norway 14,37,13  
4   Olle Kalered Sweden 14,41,95  
5   Martti Siikaluoma Finland 14,42,91 PB
6   Kalle Keskipoikela Finland 14,52,84 PB
7   Martynas Stanys Lithuania 15,04,26  
8   Jeppe Harboe Denmark 15,54,89  


Spente løpere før start

men ingen ville ta ansvar for farten......


Da ingen ville dra fra start tok Litauiske Martynas Stanys ansvar etter rundt 200 meter. Tempoet de første to hundre meterne var mer turmarsj enn løping da det var tydelig at medaljene betød mer enn tid i dag. Dessuten var det for flere av løperne viktig å "trene på" å løpe mesterskap. Ørjan Grønnevig la seg som planlagt inne ved listen som nr. 4.


Martynas Stanys dro feltet også ved passering 1200 meter. 


... og etter fire runder


Rundt halvveis fant Abdi Ulad ut at han måtte ta ansvar. Ansvar tok han og fra han tok teten hadde han full kontroll på konkurrentene.


600 meter fra mål skulle Ørjan sette inn støtet, men med en snau runde igjen hadde han mer enn nok med å henge på de to foran.


På siste bortre langside var det klart at gullet kom til å bli en kamp mellom Danmark og Sverige.


Men Grønnevig holdt stilen selv om han måtte slippe de to foran. Det ga belønning med bronse til slutt.

Nordisk Baltisk U23 mesterskap i Friidrett

Les alt om fjorårets Junior NM i friidrett

Arrangørens hjemmeside