Lars Erik Malde måtte nøye seg med sølv da han aldri klarte å løpe fra GTIs Ørjan Grønnevig. Det var en skuffet Lars Erik Malde som møtte kondis.no etter at gullet glapp på sisterunden. Han burde løpt fra Ørjan Grønnevig tidligere, men Ørjan hang og Lars Eriks bein ville ikke bevege seg fortere. Da ender det ofte med at den som har lagt i rygg og hvilt hele tiden har mer krefter igjen på slutten. Det hadde fighteren fra GTI som snøt naborival Skjalg for gullet på 5000 meter.

Fra start hang også Johannes Alnes og Gishe Wako seg på Malde. Johannes Alnes har slitt med sykdom og håpet at det var ute av kroppen, men han oppdaget fort at det var ikke tilfelle. da var det bare å bryte løpet. Gishe Wako måtte også slippe, men detr var over minuttet ned til nestemann. Derfor var aldri medaljen truet for Gishe Wako eller de to gullkjemperne.


Lars Erik Malde klapper for sin overmann på 5000 meter i dag. 


Drømmen om gull ble til mareritt for Lars Erik Malde, som måtte konstatere at Ørjan Grønnevig fikk stå i midten som seierherre. Gishe Wako var derimot godt fornøyd med sin bronsemedalje.

MJ 22 5000 m  
Plass: Startnr:   Navn: Klubb: Resultat:  
1 128   Ørjan Grrønnevig GTI 14,14,58 PB
2 348   Lars Erik Malde Skjalg IL 14,18,40  
3 220   Gishe Abdi Wako Lillehammer IF 14,21,39 PB
4 353   Torstein Tengsareid Skjalg IL 15,26,16  
5 386   Robert Bergstå Svarstad IL 15,28,38  
6 152   Ole Mikal Tørsdal Haugesund IL 16,42,31  
  61   Johannes Alnes Bækkelagets SK DNF  
  98   Svein Roar Kvamme Fil Aks-77 DNF  
  129   Anders Huun Monsen Gular, IL DNF  


Lars Erik Malde dro tempoet opp fra start slik at kun Johannes Alnes, Ørjan Grønnevig og Gishe Wako kunne henge på.


En skadehemmet Anders Huun Monsen fra Gular forsøkte å holde tempoet oppe i gruppe 2. Her drar han foran Torstein Tengsareid, Robert Bergstå og Svein Roar Kvamme.


Tapre Ole Mikal Tørsdal fra Haugesund fikk mageproblemer fra start, men han har som prinsipp å ikke bryte løp. Det klarte han å holde også i dag selv om det gikk betydelig saktere enn han hadde håpet på.


Lars Erik Malde klarte aldri å bli kvitt Ørjan Grønnevig.


Da endte det til slutt med seier for den hoppende GTI-løperen. Det smakte nok ekstra godt for erkerivalen fra GTI å ta skalpen på Skjalgs Lars Erik Malde samtidig som han tok igjen Maldes klubbkamerat Torstein Tengsareid med en hel runde.


Det var ikke alle som kom til mål i dag. Bryterne Johannes Alnes og Anders Huun Monsen var ikke fullt ut restituert i dag etter problemene. Vi får derfor ikke se de mer denne helgen. NM i Byrkjelo neste helg er også veldig usikkert for gutta.


Les alt om årets Junior NM på kondis.no


Følg Junior NM på arrangørens hjemmeside

Les alt om Junior NM 2010
Les alt om Junior NM i 2009
Les alt om Junior NM 2008