167 fullførende i andre utgave av Hålandsvannet halvmaraton i år med en eller 3 runder. Dette gir en økning på 60 % i et løp som fortsatt står uten løpssponsor, og som basert på tilbakemelding fra løperne trolig kan se frem til betydelig deltakerøkning også kommende år.

Den 7033 m lange turstien rundt Hålandsvannet i Randaberg og Stavanger kommune består av tre sugende tøffe bakker samt fire lettere motbakker. Traséen er målt av Kondis sin autoriserte oppmåler og ble av fjorårets vinner Kjetil Bregaard (1.18.28) betegnet som 4-5 min tyngre enn lettløpte halvmaratonløp.

Med start 20 minutter bak halvmaratonløperne, fikk vi fine dueller mellom gode, aktive langløpere fra byens friidrettsklubber. Spirit Stavanger FIK’s Ben Zywicki løper 4. mai Hamburg Maraton. 26-åringen fra Colorado ble den første vinner av 7 km med tiden 22.36. Gunnar Osmundsen, tidligere nordisk juniormester i terrengløp, fulgte på 2. plass med 22.46. Håvard Lalit Øglænd på 3. plass fikk 23.33, Anders Einum 23.55 og Dag Einar Bøtun på 24.02

Også i kvinneklassens 7 km  gikk 1. og 3.plass  til arrangørklubb Spirit Stavanger FIKs egne. 25 år gamle Ida Tjørsvaag klar vinner med 28.20. Mia Martine Solum Larsen fikk 32.16 på andreplass og Solveig Skattkjær ble nr 3 med 33.51

En ung helt ukjent løper presenterte seg for første gang ved å gå helt til topps på halvmaraton. Med vinnertiden 1.18.53 var Marius Skeide Ruth 25 sekunder bak fjorårets vinnertid. Erlend Aano har også utviklet seg flott etter flytting tilbake til Stavanger og sin klubb GTI. På 2. plass totalt med 1.19.14 ble han også klassevinner for menn 23-39 år

Enda jevnere ble det i kamp om seieren i kvinneklassen. Angelina Fougner, GTI  ledet med god margin ved passering etter to runder, men på løpets siste flate 2 km-strekk inn mot mål fikk Ruth Crewe, nyinnmeldt i Spirit Stavanger FIK, kontakt og spurtet forbi til sin første løpsseier i Stavanger på 1.34.37. Angelina Fougner kom inn som nr. 2 med 1.34.42.

I kvinneklassen 55-59 år fikk vi et sterkt resultat av Gunn Evelyn Tofte, som løp inn til 1.44.33