Det hele ble avsluttet i København lørdag ettermiddag med dansk mesterskap på 10 km og direktesending på TV2 i to timer. Totalt fullførte 72221 løpere i de fem arrangementene.

Alle arrangementene gikk andre pinsedag, som i fjor, med unntatt av i Torshavn der løpene gikk forrige helg. Kronprins Frederik og hans familie skulle delta i fire av løpene. Kronprinsen har imidlertid pådratt seg en skiveutglidning som ikke er blitt leget fort nok. Han måtte dermed nøye seg med å skyte løpet i gang på Færøyene, sykle foran løpere/gåere og dele ut medaljer. I dag, andre pinsedag, kl. 09.00 gikk han og familien i land fra Kongeskipet i Århus hvor han nøyde seg med å gå en mile. I Ålborg var det kone og barn som løp mens han i København kl. 18.35 var "ledersyklist" og kjørte foran elitefeltet på 10 km og viste løperne korteste vei. Han klarte å holde Danmarks beste løpere bak seg og samtidig vinke til publikum underveis. Deretter delte han ut drikke og medaljer.

Sum antall løpere i mål 33480 13353 25388 72221

68 norske deltok i Royal Run i fire av byene fordelt på forskjellige distanser.

Dansk 14-åringen stjal showet på 10 km
Det ble oppnådd mange gode tider i det innlagte danske mesterskapet på 10 km. Danmarks beste løper de siste årene, Abdi Hakin Ulad, satte avsted i stort tempo. Kun Jakob Dybdal fulgte på, mens Thijs Nijhuis la seg langt etter. Ulad var imidlertid ikke i sin beste form og ble løpt fra av Dybdal, mens Nijhuis gradvis tok inn på og forbi og kunne løpe i mål som vinner og bli gratulert av kronprinsen. Vinnertiden ble gode 29.31 oppnådd i en svært flat løype, men det var en del for varmt i København i mandag kveld, rundt 27-28 grader.

Men det var ikke de tre beste det ble snakket om etter løpet, men gutten på noendeplass, Axel Vang Christensen. 14-åringen fra Hillerød (født 2004 - blir 15 i år) har Jakob Ingebrigtsen som sitt store forbilde. Han har liggende notater på nattbordet sitt med aldersrekordene for lange løp i verden og har som mål å slå dem. 4. mai løp han 10.000 m på bane på 30.50. Det er klart bedre enn aldersrekorden for 15-åringer. Nå gikk det enda fortere og han løp inn til 30.23. Jakob Ingebrigtsen har ennå ikke løpt 10 km i konkurranse. Han skulle løpt Hytteplanmila i høst 18 år gammel, men ble forkjølt, så brødrene hans måtte gjøre opp om seieren.

10 809 Anton Østdal  DEN Bagsværd Atletik Club M17-19 30:29

Også for damer gikk det fort unna. Kenyanske Sylvia Kiberenge løp fortest på 33.31. Hun har mange år bak seg i Danmark og er gift med en dansk idrettsleder, men får fortsatt ikke anledning til å delta i danske mesterskap. Dermed ble 19 år gamle Laura Valgreen dansk mester. Med tre damer under 34.00 var det sjeldent høyt nivå i dameklassen.

Dansk mester: 19 år gamle Laura Valgreen ble nr. 2 på 10 km og beste danske. (Foto: arrangøren)

9 650 Annah Ritah  DEN HMRC Elite K25-29 35:50

Danmarks beste "milere": Julie Frøslev Mathisen fra Askim sto for beste norske plassering i København med 6. plass i "mile"-løpet. Vi ser henne som nr. 2 fra høyre på bildet. Med 5.06 på 1609 m var hun bare tre sekunder etter vinneren. (Foto: arrangøren)

En engelsk mil: I tillegg til det danske mesterskapet på 10 km var det også samlet et sterkt felt på "milen". Vinneren ble 50165 Christoffer Johansen med 4.14. Ved siden av han ser vi svenske David Nilsson (50156), som kunne ha vunnet 10 km-løpet, men prøvde seg på mellomdistansen denne gangen og ble nr. 6 med 4.23. (Foto: arrangøren)

Hele familien stilte opp: Alle barna til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary deltok. Vi ser fra venstre Isabella (12 år), så tvillingene Josephine og Vincent (8 år) og Christian (13 år). (Foto: arrangøren)

I Ålborg: Kronprinssesse Mary løp 5 km på dagens andre stopp mellom de tre Royal Run-byer de besøkte. (Foto: arrangøren)

Royal Run i Klaksvik: Kronprins Frederik måtte nøye seg med å være starter da det ble Royal Run også på Færøyene. Mens de fire andre Royal Run-løpene gikk andre pinsedag, så gikk løpet i Klaksvik 1. juni. Byen er Færøyenes nest største by med 4685 innbyggere. 3243 fullførte 10 km og "milen", men det kom løpere ikke bare fra fiskerbyen Klaksvik, men fra de fleste steder på Færøyene og fra Danmark. (Foto: arrangøren)

På Jylland: Fra Royal Run i Ålborg. (Foto: arrangøren)