Samleside: Kondis følger distanseløpene i junior-NM på Bislett

Ganske oppskriftsmessig var det løperne med beste tider på distansen tidligere i år som vant hvert sitt heat. I søndagens finaler får vi løpere fra ni ulike klubber.

Det ble en del knuffing i starten på første heat, men ut fra første sving var Anniken Årebrot fra Fredrikstad IF i tet med favoritten Sanna Njåstad fra SK Vidar på 2. plass. Sanna har årsbeste i klassen med 2:07:32 som hun løp på i Belgia i juni, så for henne var nok dette behagelig fart. På nest siste langside satte Sanna opp farten, men Anniken hang seg på og løp forbi i siste sving før Sanna igjen økte farten og løp inn til heatseier. Erle Lyng fra Verdal FIK avsluttet sterkt, og selv om hun ikke var truet bakfra passerte hun Anniken på oppløpssiden. Disse tre var i en klasse for seg og er da også klar for søndagens finale.

Sara Busic fra IL Skjalg var favoritt i det andre heatet som hun da også vant foran Vilde Våge Henriksen fra Haugesund IL og Grethe Tyldum fra Steinkjer FIK. Også her var det god margin fra de tre som kvalifiserte seg til finale og resten av løperne. I starten var det Mathilde Ruud fra Mandal og Halse IL som dro feltet foran Sara, og 400 meter ble passert på 70 minutter, og det gikk fortsatt rolig fram til 600 meter da Grethe gikk opp i tet.Midt i siste sving løp Sara lett opp i tet, og allerede tidlig på oppløpet var det klart hvilke tre som gikk videre.

800_kvinner_under_20_heat2_F6C1731.jpgSara Busic vinner heat to.(Foto: Per Inge Østmoen)

I det tredje og siste heatet var det Siri Gamst Glittenberg fra Laksevåg TIL som ledet første runde der passeringen etter 400 meter var ca 1:06 og altså en god del raskere enn andre heat. Dette heatet var det klart jevneste av de tre, og inn i siste sving var det fortsatt seks jenter som kjempet om de tre finaleplassene. Kristin Svendby Otervik fra Lørenskog FIL løp på 2:10:61 i Veidekkelekene tidligere i år, og kan kanskje bli en utfordrer til Sanna Njåstad og Sara Busic i finale på søndag. Hun løp veldig lett fra de andre i heatet i siste sving og opparbeidet en solig luke som hun bare kontrollerte inn til mål. Eilén Brenne fra Herkules Friidrett spurtet best bak Kristin og sikret 2. plassen fem hundredeler foran Siri, mens Synnøve Antonsen Torp fra Ranheim IL kom 19 hundredeler for sent til å sikre finaleplass.

Kampen om de to siste finaleplassene i det tredje heatet. (Foto:Per Inge Østmoen)