Det var Slitu IF i samarbeid med Vibeke Westbye Skofteruds minnefond som ønsket velkommen til terrengløp fra Slitu IF Stadion. I februar skulle det ha vært arrangert Vibeke Westbye Skofteruds Minnerenn, men mildværet satte en stopper for dette slik at rennet måtte avlyses. Onsdag 1. mai ble det i stedet arrangert minneløp med nesten 900 deltagere.

Diplom.jpgEn av deltagerne, Steve Kaspersen (38) fra Sarpsborg oppsummerte konkurransen slik:
- I dag skulle jeg løpe 20 kilometer uansett, så da melde jeg meg på Minneløpet for Vibeke Skofterud som en treningsøkt. Det var det mest meningsfulle jeg har gjort på lenge. Her var ikke fart og plassering i fokus.

Vi tror det var slik for de fleste; at her var markeringen viktigere enn tiden - selv om man gir gass når starten går og man har startnummer på brystet.

​I konkurranseklassene var det 281 løpere som fullførte 10 eller 20 km i terrenget. I tillegg var det 422 deltagere på 5 km trim uten tidtaging og 176 som var med på barneløpet.

Rekkedal og Melboe vant 10 km
På 10 kilometer imponerte Jorunn Rekkeboe fra Ås IL med å vinner aldersklassen 55-59 år og også sammenlagt med hele to minutters margin til neste kvinne, Camilla Huse fra Askim. I herreklassen var det jevnere der Jan-Henrik Melboe fra Spydeberg IL vant 6 sekunder foran Eivind Trippestad fra Halden SK.

Gerhardsen Larsen og Fylling vant 20 km
På den doble distansen ble det soleklar seier til Ina Gerhardsen Larsen fra Gården Bootcamp, mens Sondre Fylling fra Oslosutentenes IK vant herreklassen 1:10 foran Eirik Methlie Hagen fra Askim IF.

Den lokale nettavisen Indre24 har lagt ut en del bilder fra løpet: Vibeke Westbye Skofteruds Minneløp
Vi på vår side har hentet fram et bilde fra "minneboka" vår:

Vibeke Skofterud var også en god løper, her er hun avbildet i  Pinåsløpet i 2009, som hun vant. (Foto: Jørgen Sogn)​