For første gang tok en dame totalseieren i løpet
Margrethe Løgavlen (bildet) slo alle sine mannlige konkurrenter og tok en klar seier sammenlagt i årets St Olav Ultra, men Peter Tubaas var først over mål på dagens etappe.

Peter Tubaas vant dagens etappe fra Sandvika til Levanger
Dagens etappe ble et spennende oppgjør mellom tre løpere, Peter Tubaas, Margrethe Løgavlen og Bjørn Tore Taranger. De lå en stund i følge, men rundt halvveis måtte Taranger slippe. Peter og Margrethe fortsatte sammen, men 5 km før mål satte St Olav Ultraspesialisten Peter inn et rykk, og kunne krysse mållinjen i Levanger ca. 2 minutter foran Margrethe. Om jeg ikke husker helt feil, har Peter Tubaas deltatt i og fullført 4 St Olav Ultra, men dagens etappeseier var hans første. Det er artig å notere at Peter i år løp over halvannen time raskere enn i fjor!

Margrethe Løgavlen første kvinnelige sammenlagtvinner
Vår nordiske rekordholder på 6-timers og 100 km ble den første kvinnelige sammenlagtvinner i dette løpets korte historie. Hun vant gårsdagens etappe, og ble nr. 2 i dag, etter et meget fornuftig løpsopplegg. Hun knuste den tidligere løyperekorden for damer, satt av Maria Lundgren i fjor. Dette var en herlig revansje for fjorårets løp, da hun måtte stå av på første etappe p.g.a. en skade.

Herreklassen ble selvsagt vunnet av Peter Tubaas, foran nykommeren Bjørn Tore Taranger. Med sistnevnte har vi fått en ny ultraløper på høyt nasjonalt nivå. Det skal bli interessant å følge ham videre.

Rune Tidemann, som også er en veteran i dette løpet, forbedret seg kraftig i forhold til i fjor, med rundt to timer. Det ser faktisk ut til at han har vært den raskeste av alle på slutten av etappen. Han har også vært med i dette løpet 4 ganger.

En ting som gleder kanskje like mye som Margrethes og Peters løp, er at ingen av dem løp på seg skader. Det lover godt for resten av sesongen.St Olavsloppet

Resultater