Jeg er Julia Lossius Kahrs, en 22 år gammel jente som for tiden bor i Bergen, jobber på MX- sport og studerer prestasjon og motivasjonspsykologi.
Opprinnelig er jeg fra Son, og det var der jeg begynte å løpe mellomdistanse for Moss
idrettslag da jeg var 14 år. Det ble etterhvert flere gateløp enn baneløp; jeg har aldri satset på idretten men heller sett på meg selv som seriøs mosjonist som ønsker å holde det
gående i det lange løp og ikke bli lei. Derfor har jeg drevet med litt forskjellig: terrengsykling, langrenn, klatring og snowboard. Jeg har vært innom Ås idrettslag og Fjellgeita klatreklubb; nå løper jeg for Royal Sport, sykler for Andebarkji TSK (sykkelklubb i Ål; navnet betyr "åndenød" på lokal dialekt) og går langrenn for Moss Skiklubb. På den måten får jeg spredt de middelmådige resultatene over det ganske land.

De beste arrangementene jeg har deltatt i og som jeg anbefaler andre å slenge seg med på er Birkebeinertrippelen: rennet, rittet og løpet er utfordrende konkurranser for alle nivåer med levende publikum som synger deg fra start til mål; Råskinnet: et cirka 8 km terrengløp ved Songsvann der løypen aldri er den samme bortsett fra de kalde elvene de lurer deg over; Villmannen: triathlon på Beitostølen med langrenn, sykling og løping; Hallingrittet: et utfordrende terrengritt på Golsfjellet der du sykler forbi både kyr, geiter og et lokalt appelsintre; Skarverittet: tidligere fikk motbakkene rett etter start i dette terrengrittet deg til å ønske du aldri hadde nærmet deg start, men nå er løypen flyttet fra Hol til Geilo; Albyløpet: et 3 km langt terrengløp for herrer og 2 km langt for kvinner i idylliske omgivelser på Jeløya som inngår i Mossekarusellen; Fredrikstadmarka Rundt: en halvmaraton i skogen der man får kjørt seg mot lokale orienteringsløpere; Ryeløpet: Med start ved Paradisbukta og en løype som følger grusveiene mot Kongeskogen er dette 5 km løpet på Bygdøy nødt til å gi en god start på sesongen.

Selv har jeg det aller best på lange turer i fjellet, enten jeg løper, sykler eller går. Dessverre har skader gjort sitt for å holde meg tilbake, så jeg har virkelig følt opp og nedturene på kroppen. Og nettopp pågrunn av skade har fokuset flyttet seg fra trening og over på skriving det siste året. Jeg har alltid likt å skrive og interessen ble ikke mindre av et år ved skrivekunstlinjen på Nansenskolen i Lillehammer etter videregående. For tiden er jeg med i en skrivegruppe for studenter her i Bergen, samtidig som jeg har vært så heldig å få lov til å jobbe for Ung Kondis, der jeg kan kombinere de to største interessene mine: idrett og skriving. Jeg håper jeg kan være med på å skrive artikler som motiverer unge til å fortsette med idrett, enten det er som mosjonist eller satsende utøver.

Uansett har jeg ikke tenkt til å legge opp mosjonistkarrieren bare fordi foten har fått nok for en stund, men istedet ta frem terrengsykkelen og få meg noen fine turer i områdene rundt Bergen.