Vi vet at Ålesund leder eliteserien i fotball, men det foregår også andre sportaktiviteter enn fotball i Ålesund.

På lørdag går det første av to maratonløp i Ålesund og det er Per Jan Helset (bildet) som står bak begge arrangementa. Per Jan er løpets hovedsponsor, han tar seg av det praktiske arbeidet før konkurransen, og han står på startstreken kl.12.00 når startskuddet går for den 21.utgave av Ålesund Maraton (eller kanskje han starter 1 time før).

Det er ikke noe nytt rundt arrangementet denne gangen. Hovedpremien (kontorstolen) er der, og de gode garderobeforholda på Tren Treningsenter vil også være der i år. Den eneste nyhet er at vi i år vil legge den siste drikkestasjonen ca 2 km fra vending, slik at vi da får en ekstra drikkestasjon for hver runde.

I Ålesund maraton kan du springe enten halv eller heilmaraton, og det er mulig å melde seg på inntil 1 time før start ved garderoben på Moa. Det er også anledning til å starte 1 time tidligere enn oss andre for de som ønsker det.

Det er meldt strålende sol for lørdagen og temperaturen kl. 14.00 vil ligge på 11 (pluss)grader. Blir det kortebuksevær? I dag er det mandag og da snør det. Men vi stoler på værmelderne.

Kondis.no vil være tilstede både med fotograf og reporter, og det vil bli en rikholdig reportasje etter løpet.

Tidligere reportasjer og resultater kan du studere på løpets hjemmeside

Du kan også lese om løpet på terminlista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Både Helge Hafsås t.v. og Inge Asbjørn Haugen er fast innventar på Ålesund maraton, og de har begge sagt at de også i år vil delta. Bildet er tatt for vel ei uke siden ved starten på Rett Vest ved Florø. Inge Asbjørn var uheldig og pådro seg hull i hodet og mista fortanna dagen før løpet, men stilte likevel opp på løpsdagen med 7 sting i panna. Nå får vi håpe at stinga er tatt, at ny tannn er på plass, og at såret er begynt å gro. Da kan Inge Asbjørn sette årsbeste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Arrangørstaben pluss en norsk svømmemester som på lørdag skal springe halvmaraton, for siden en gang å prøve seg på full triathlon. Fra venstre: Angelique Helset, Nicolajus Bagdanavicius, Per Jan Helset og Helge Fuglseth som ønsker alle velkommen til å springe enten halv eller heilmaraton fra Moa på lørdag.