Motbakkeløp i høstmørke !
Mandag 11.oktober kl. 19.00 er det klart for den tredje utgaven av motbakkeløpet Landfallhytta Opp i Drammen ! Jeg løp premiereløpet i 2008 og det gav mersmak...
 
Løypa svinger seg oppover den eldste lysløypa i byen. Her får deltakerne løpe på fin grusvei i 4 km med 335 høydemeter fra start til mål..
 
Det er noe helt spesielt med å springe i mørket, sier Tarjei Gautefall Nicolaisen, arrangør og fjorårets vinner av 71°nord. Det gjør at man yter det lille ekstra, som om man hele tiden har noen i helene. Hvilket man ofte har i bakkeløp, sier han og smiler. Samtidlig er det noe hyggelig over natt-bakkeløpet i Drammen. I det man nærmer seg slutten er det hundre meter innspurt med brennende fakler, og dersom man kjenner etter, kan man lukte de nystekte vaflene fra den varme opplyste Landfallhytta.
 
Drammen Sportsklinikk og Sturla som står for arrangementet håper i år på at over 200 deltakere vil finne veien til Drammen denne mandagen i oktober. Sammen lover de en helt unik stemning, en tøff utfordring og flotte premier.
 
For mer informasjon om Landfallhytta Opp, se deres nettside http://www.landfallhyttaopp.no
 
Landfallhytta_opp_Ut_fra_start

Loypekart

Starten er lagt til Thorleif Haug statuen ved Buskerud Sentralsykehus nær Drammen Sentrum. Herfra går løypa oppover Drammens eldste lysløype. Dekket i traseen er grus med unntak av to hundre meter med gress/sti på Nepejordet. Stigningen varierer i lysløypa og man kan løpe tre stk eller flere i bredden hele løypa.  Alle bakker er løpbare og man har korte strekk med flat mark. Løypen er 4 km og stigningen er 335 høydemeter. Mål er lagt til Landfallhytta, en flott restaurant og utkikkspunkt over Drammen. Det går bilvei til start og målområdet. Det er også mulig å parkere bilen nær løypa flere plasser i traseen