Oppdatert 1.februar:
Se  nedenfor - om løpet og løperne fra de norske løpernes servicemann, Peter Tubaas.


Per Audun Heskestad (bildet) løp seg inn til 4. plass i finske Espoo med ny pers. Finske Jari Soikkeli vant på ny nordisk innendørsrekord.

Finsk seier, men ny sterk pers av Per Audun Heskestad.
Per Audun Heskestad gjorde et taktisk uhyre godt gjennomført løp i Espoo 24 t og satte ny pers. med 226,558 km. Med dette resultatet klatret han forbi Per Gunnar Alfheim, Lars Sætran og Lars Dørum på den norske adelskalenderen, og er nå nr. 7. Vi gratulerer med den nye persen!

Erik Nossum fikk til slutt 173,965 km, Ragnar Nygård 144,226 km og Frode Andersson 133,278 km.
 
Løpet ble vunnet klart av finske Jari Soikkeli, som satte ny finsk rekord totalt og innendørs, med 247,944 km. Det gir ham 4. plass på den nordiske adelskalenderen, etter Rune Larsson, henrik Olsson og Jon Harald Berge.
Soikkeli løp noe avventende til å begynne med, og gikk ikke i tet før utpå natten.
 
Petri Perttilä, som satte pers på Bislett i november med 220,841 km, forbedret den med 18 km, til 238,969 km, og gikk opp på tredjeplass på den finske adelskalenderen. Også Juha Hietanen satte ny pers, med 236,889 km.
 
Dameklassen ble som ventet vunnet av fjorårets totalvinner, japanske Sumie Inagaki med 240,631 km, som holdt til andreplass totalt i år.
Irske Valerie Glavin, som er en meget sterk terrengløper, ble nr. 2 med 217,809 km, mens Marjukka Sinisalo tok 3. plass med ny pers, 204,567 km.
 
Løpet i Espoo bekreftet igjen at Finland og Norge nå dominerer 24 timers i Norden i herreklassen, mens finnene er best blant damene.
 
Peter Tubaas, som var støtteapparat for de norske, tok en rekke bilder fra løpet, som vil bli lagt ut etter hvert.
 

Alle resultater herrer 

 

Alle resultater kvinner 

 

Løpets hjemmeside (svensk)

 

Oppdatert 1.februar:


Vi har vært i kontakt med de norske løpernes servicemann i Espoo, og det var ingen hvem som helst som supporterte de fire norske deltagerne. Det var Peter Tubaas, som imponerte med 2.plass og 237,527 km på Bislett i slutten av november.

 

Viktig med god support
- Det var veldig interessant å se et 24-timersløp, bokstavelig talt, fra andre siden av bordet, sier Peter Tubaas. - Det var både morsomt og lærerikt og gir en erfaring jeg tar med meg videre til egne løp, sier han videre.

 

Han vet selv hvor mye det betyr med god hjelp. - Jeg fikk selv strålende support av Per Morten Rennan på Bislett i november, og han har selvsagt en del av æren for at det gikk som det gikk.

 

- Det var spesielt imponerende å se den jevne løpingen til Per Audun, og inspirerende å se hvordan de andre tre norske kjempet seg gjennom alle slags problemer og leverte habile resultater, oppsummerer Peter, som nedenfor kommenterer innsatsen til de norske løperne:

Per Audun:
Viste nok en gang at han er en av de jevneste løperne vi har. Han var bare så vidt over 10 km i én time, ellers holdt han seg klokelig like under 10 km pr timespassering og var aldri lavere enn 8,6 km i løpet av en times løping. Per Audun klatret i kjent stil plass for plass på resultatlisten og til slutt ble det altså 4. plass i herreklassen - og 226,5 km taler for seg selv!
 

Erik Nossum:
Måtte bytte sko allerede etter tre timer og hadde ikke den aller beste dagen. Slet med kvalme og ulike utfordringer og la seg nedpå i 3-tiden på natta. Sterkt å komme seg i gang igjen på morgenkvisten og prestere litt over 7 km/t i snitt de siste fem timene. Imponerende 9 km siste timen tok han helt opp til 20. plass i herreklassen. 174 km er rett og slett knallsterkt, rammebetingelsene tatt i betraktning.

Ragnar Nygård:
Var helt jevn med Per Audun de første fire timene, men måtte da slippe vår bestemann foran seg. Hadde likevel god fart og var helt oppe på 31. plass (totalt) etter 18 timer. Han begynte imidlertid tidlig å ta hull på uttallige blemmer, rive av seg tånegler og teipe de vonde tærne, og til slutt var det det som stoppet han og ikke formen. Etter ca 19 timer inntok Ragnar vannrett stilling på det harde gulvet i hallen, men karret seg opp og gikk 3-4 kilometer til helt på slutten. Han sikret seg med det en 44. plass og 144,2 km.

Frode Andersson:
Hadde en god start med nesten 90 km halvveis, men det ble for tøft å holde farten oppe. Smerter under fotbladet holdt på å sette en stopper for resten av løpet, men litt massasje og nye sko hjalp på plagene. Også Frode la seg til rette for en liten powernap i garderoben i 3-tiden på natta, men brøt seg opp og hadde noen gode timer tidlig på morgenkvisten. Full av makrell i tomat og ultrapågangsmot sørget han for godt med kilometer på slutten, selv om han selv ikke er helt fornøyd med 133,2 km og 50. plass.Noen bilder etter 12 timer (foto:Peter Tubaas):
 

Per Audun Heskestad - har løpt i 12 timer og ser helt upåvirket ut. Flott løp og ny pers på nesten 227 km.
 
Erik Nossum, mannen som løp fra Nordkapp til Lindesnes i sommer - i ferd med å fullføre vinterens andre 24-timersløp.
Frode Andersson slet en del denne gangen, men fikk god trening. Her sammen med Reima Hartikainen som snart kommer til Norge for å sørge for tidtagingen under Bislett 12-timers.
Ragnar Nygård løp jevnt og bra til etter halvveis, men slet med stadig verre vannblemmer og løse negler, og måtte til slutt gi seg (motvillig).