I alt var det 14857 som startet på Rena av de i alt 15985 som var påmeldt. Det er 7% påmeldte som ikke stilte til start og det er Bergsodden godt fornøyd med.

I alt var det 6-7 km rundt Raufjellet hvor løypene var føyka igjen, ellers var det spor for alle. Over fjellet var det motvind og den tråe snøen gjorde at det ikke var rekordvær denne helgen. Likevel rapporteres det om at mange var fornøyd. I morgentimene var det notert ned mot 27 kuldegrader ved Kvarstad, men utover morgentimene steg temperaturen. Det var minimalt med smøreproblemer, men noen hadde nok smørt litt for vått og litt for tykt med festesmøring.

Bergsodden fortalte videre at logistikken hadde gått bra med god flyt i trafikken. Selv da det ble spilt semifinale i Ishockey i Kristins hall fredag kveld gikk det greit for de som skulle hente startnummer i Håkons Hall.

Det ble rapportert 6 - 7 skader hvor ambulanse ble rekvirert. Bruddskader og ryggproblemer var årsaken, men ingen var alvorlig skadet.

Birkebeinerrennet har aldri hatt bedre bredde i eliteklassen enn i år og det var første gang det var full TV-dekning direkte til 7 land, like mange som under VM i Holmenkollen. Det er tydelig at langløpssirkuset fester grepet på publikum og TV-seerne.

Årets TD Erik Andresen var også godt fornøyd med rennet, arrangementet fungert veldig bra - all ære til arrangørene.  Det var like forhold for alle og de som har bommet på smørningen i dag har bare seg selv å skylde på.

Stein B. Olsen i arrangementskomiteen kommenterte det hele som "The Best Birkebeiener ever" og det bør kanskje stå som en siste oppsummering for årets arrangement.

Bilder: Kjell Vigestad, Per Inge Østmoen og Finn Olsen

Les også andre artikler fra årets Birkebeiner Skifestival:
Ola Kvaale først over fjellet
Tsjekkisk og sveitsisk seier i Rennet
Squeezy suveren i Stafettbirken
Mange gode Hedmarkslag i StafettBirken
Følg Birken direkte på NRK-TV
Åge Ludvigsen klar for sitt 60. merke
Glimt fra Barnas Birkebeinerrenn
Ungdomsbirken: Fart og spenning i Sjøsæterlia
Fire Hedmark-kvinner før i Halvbirken
Inga-Låmi i fantastisk vintervær


Det var kjølig da starten gikk i morgentimene på Rena.


Fine spor inn mot skistadion!


.. og litt lenger ut i løypa!


NRK hadde for første gang direkte overføring fra Birkebeinerrennet og hadde mer enn 30 medarbeidere på plass under arrangermentet. De benytter snøskuter, helikopter og fly for å gi oss de beste bildene. Her ser vi kamerane i målområdet på Birkebeiner skistadion.


Harald Moen fikk Hederspris for lang og tro tjeneste som frivillig under Birkebeinerrennet. Han har tidliger fått Kongens fortjenestemedalje i gull for sin innsats for idretten først og fremst gjennom Lillehammer Idrettsforening.