Tekst : Silja Svanstrøm Amundsen

I tradisjon tro arrangerer idrettslaget Tjalve denne helgen Holmenkollstafetten i hovedstadens gater. Dette er virkelig stafetten over alle stafetter hvor idrettslagene skal måler krefter mot hverandre, og hvor det å vinne virkelig er prestisje. Selv om dette er en stor begivenhet for alle idrettslagene i Norges land, og for toppene innen friidrett i Norge, så er HK stafetten i tillegg en stor begivenhet for ikke mindre en flere tusen mosjonister. Det er nemlig ikke mindre enn over 2000 påmeldt lag i de øvrige klassene i år!
”Treningscamp” er bare ett av alle disse mange lagene som stiller til start i år, og det for aller første gang!


Treningscampen varmer opp. FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen

Konseptet Treningscamp
Treningscamp i Frognerparken er et gratis løpstilbud (hver onsdag kl.20:00) i hovedstaden for alle som ønsker noen å trene sammen med. På treningscamp stiller det folk i alle aldersgrupper og formnivåer. Måten treningen er organisert på gjør at alle vil føle seg velkommen og inkludert, om de løper fort eller sakte. Intervalltreningen foregår nemlig ved at alle starter hver intervall samtidig og avslutter samtidig på det samme startstedet. På denne måten får alle like lang pause, sammen, før neste intervall starter. Å trene sammen gjør at man kan dra nytte av hverandres energi underveis, så det å løpe så samlet som mulig på trening er helt klart et stort pluss. For å få til dette når det er et stort sprik i nivået på løperne så løpes altså intervallene i runder av varierende lengde; kort fortalt: de som løper fort løper en lengre runde enn de som løper saktere. Det er mange mulige veivalg i parken, noe som gir nesten ubegrenset med muligheter for å løpe korte og lange runder i mest mulig samlet flokk. 


Det er mange muligheter i parken. Kort eller lang runde -som gjør at man aldri er alene.
FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen
 
Onsdagstrening
Siden det er stafett som står på helgens program så ble det denne onsdagen løpt 8 enkle runder i parken. Etterpå var det duket for stafett. Og som tilskuer så fortonet det hele seg som  blodig alvor. Absolutt alle gav alt og temperaturen i parken steg minst et par grader i disse minuttene mens det ble øvd på veksling og stafett. Utrolig moro å beskue hvilken glede og ikke minst vilje som disse løperne viste.


Stor innsatsvilje. FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen


Teknisk fullgodt. Her Josefine i meget fint driv.
FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen

Debut i stafett sammenheng
Laget Treningscamp gjør altså debut i år og det gjør også ankerkvinnen på laget, Gøril Huse ” Det blir min første HK stafett noensinne. Og jeg gleder meg masse! Selvsagt er jeg spent og litt ydmyk for å få lov til å løpe sisteetappen for Treningscamp inne på Bislett” sier hun. Hun forteller videre at hun kun har løpt Coopertest inne på Bislett tidligere, samt også løpt i mål på Grete Waitz-løpet i sin tid på Bislett. ”Jeg er ikke av de aller raskeste, men jeg skal uansett i mål, og jeg håper at jeg klarer å holde æren til Treningscamp oppe” sier hun videre.

Lagets oppkvinne, Maria  Bache Dahl, har løpt HK stafetten to ganger tidligere for et annet lag men hun har aldri løpt 3. etappen før. ”Jeg håper den ikke blir så hard, det var derfor jeg satte opp meg selv der” sier hun og smiler stort (noen privilegier skal man jo som kjent ha når man er oppkvinne for laget). ”Selve løpinga regner jeg med at blir vond og fæl, men alt rundt er jo veldig morsomt: møte de andre deltakerne, lagfølelsen, sjekke tider, spenningen i forberedelsene.....”. 


Lagets oppkvinne, Maria - mottar stafettpinnen.
FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen

Nye drakter
Sist helg var Treningscamp godt representert i Sentrumsløpet med totalt 10 startende. I forkant av denne begivenheten ble det designet drakter til camperne. I år stilte derfor camperne til debut i stafetten med helt nye (og stilige!) drakter (også kaldt bunaden). Nye drakter, god lagfølelse, sterk vilje, mye løpsglede, godt trente og spreke løpere betyr bare følgende: se opp for den ”oransje fare” i løypa på lørdag!


Vemund og Christopher, iført campens nye - stilige drakter.
FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen

Hvis du har lyst til å delta på Treningscampens intervalltrening på onsdager så kan du lese mer om treningscamp her. Som det fremgår så er det så enkelt som å møte opp ferdig oppvarmet i parken kl.20:00. Du er velkommen!