Første utgave av Grue Duatlon gikk av stabelen 14. mai på Kirkenær, over den tradisjonelle distansen 10 km løp - 40 km sykling - 5 km løp. I tillegg var det også 5 km løp - 26 km sykling - 2.5 km løp for mosjonsklasser. Østmarka triathlon sto som arrangør av konkurransen med god hjelp fra lokale aktører. Rett før startskuddet gikk, titta også sola frem og var med på å bidra til den gode stemningen rundt arrangementet.

Første løpedelen gikk over fire runder, og etter en runde var de beste herrene samlet, men så skaffet Even Olsen seg en luke, som han holdt helt til mål, og gikk dermed av med seieren i herreklassen. Øyvind Johannessen kom i mål ett minutt bak, etter å ha ligget som nummer to hele veien. Klubbkameratene fra Østmarka triathlon, Håkon Johannessen og Lasse Rypdal, lå sammen på første løpinga, men så dro Håkon Johannessen fra i første veksling, og kom inn som nummer tre i konkurransen.

I dameklassen ledet Line Foss fra start til mål. Hun vekslet rett foran Vibeke S. Nørstebø og Marthe R. Eikre-Telle ut på syklinga, men rykket så fra på syklinga. Marthe og Vibeke lå sammen hele løpet til det gjenstod to hundre meter, da rykket Marthe i fra, og løp inn til andreplass foran Vibeke på tredjeplass.

I mosjonsklassen ble det seier til Sigrid Baardsdatter Kleveland og Jaroslaw Heba. Grue Sparebank, Triathlonbutikken og Anton Sport bidro med flotte premier til deltakerne.

Fullstendige resultatlister kan du finne her.

Starten går på Grue stadion

 

Even Olsen i tet

Håkon Johannessen, nummer tre totalt, og beste junior

Line Foss løper inn til seier

Tett kamp mellom Marthe og Vibeke

Fotograf: Anne Gamre