Kirsten Marathon Melkevik (bildet) løper maratondistansen i lørdagens Midnight Sun Marathon og sikter seg inn pål å slå løyperekorder for damer, som er på 2.38.22 satt av Brynhild Synstnes da NM i 2001 gikk i Tromsø.


Løpere fra alle verdenshjørner
De 857 maratonløperne kommer fra 44 land og det er bare så vidt Norge er største nasjon. Det er 193 norske deltakere mens Storbritannia har 161. Deretter kommer Italia med 91, USA med 50 og Tyskland med 38.  Det kommer løpere fra alle verdenshjørner og blant annet hele 27 fra Japan. Og da er det kun maratondistansen vi snakker om.

Til halvmaraton er det 740 påmeldte fra 42 nasjoner. Her er nokså nøyaktig halvparten fra Norge. Totalt er det rundt 1200 som kommer fra det store utland. Sverige, Finland og Danmark har en del deltakere, men det store flertall av utlendingene kommer svært langveis fra.

Arrangørene av Midnight Sun Marathon hadde opprinnelig et tak på 600 på maratondistansen, men allerede tidlig på våren så ble taket nådd. De bestilte så flere medaljer og økte taket til 800, som også ble nådd. Nå har de åpnet enda flere maratonløpere, så det er fortsatt mulig å melde seg på på nett  t(il og med i dag - onsdag) og deretter kan man tteranmelde seg fra fredag kl. 12 i Tromsøs rådhus

Totalt er antall påmeldinger passert 3000. Rekorden er på 4588 påmeldte og er fra 1994.

På de lengste distansene vil naturlig nok antall etteranmeldinger ikke bli så veldig mange, men på 10 km og minimaraton (4,2 km)  kommer det mange påmeldinger de siste dagene, og på barneløpet kommer de fleste påmeldingene på løpsdagen. Foreløpig er 878 påmeldt til Mila, 464 til minimaraton og 79 til barneløpet..

Det er god grunn til å tro at det blir over 4000 påmeldte og kanskje opp mot rekorden om Tromsøs befolkning finner fram løpeskoene og melder seg på. Og blir det like mange fra Tromsø som i 1994, så blir det en solig ny rekord. Den gang var det færre utlendinger, men mange flere Tromsøværinger som deltok. Er ikke folk fra Tromsø like spreke som i 1994?

Les kondis.nos store bilderepotasje fra Midnight Sum Marathon i fjor


Arrangørens nettsider 


Ishavskatedralen: En viktig del av maratonløypa er turen over Tromsøbroa for så få Ishavskatedralen i sikte.