Lørdag 20. august startes Nordvest Maraton med fra Rundebrua for maratonløperne.

Hareid IL har arrangert Nordvest Maraton 20 ganger tidligere, og arrangementet er blitt litt av en klassiker i Møre og Romsdal. Deltakingen har gått noe ned de siste årene, men de som har deltatt tidligere anbefaler arrangementet som særpreger seg som det løpet som kanskje har det vakreste kystlandskapet i heile landet.

Det blir også anledning for halvmaratonløpere å delta, og halvmaraton starter i Torsetbakkene halveis i maratonløypa. Alle springer en vei mot Hareid stadion der det også blir arrangert sykkelritt.

På denne tiden er de fleste som skal løpe påmeldt. Det er anledning til å melde seg på inntil 1/2 time før bussavgang ved Hareid stadion. Det er meldt 15 varmegrader og lettskyet på Hareidlandet denne lørdagen. Med andre ord blir det drømmevær for langdistanseløping. Det er god premiering og etter løpet blir det kaffe og bevertning på klubbhuset under premieutdelingen.

Alle deltakerne som fullfører en av distansene får medalje med motiv frå monumentet over det kjente slaget ved Hjørungavåg i år 986, der Håkon Jarl seiret over Jomsvikingene – sådan er en på historisk grunn.

Du kan lese mer om arrangementet her der du også kan melde deg på og lese statistikker heilt tilbake fra 1991. Kondis vil være tilstede og vi håper å vise bilder/resultatlister ikke så lenge etter løpet.

Bildet: Fra starten 2009 - med langtidvarsel som gjelder nå. 
Start
Runde bru, Herøy kommune
Mål
Hareid
Parkering
Ved Hareidhallen
Garderobe
Klubbhuset ved Hareidhallen

Nordvest Maraton 2010