De norske troppen til EM/VM 100 kilometer ankom Schiphol utenfor Amsterdam tørsdag ettermiddag der dette bildet er tatt.Troppen er nå vel framme i Winchoten der mesterskapet starter lørdag kl 10:00.

På mobilbildet vi har fått oversendt på MMS ser vi fra venstre Margrethe Heltzer Anderssen (leder), Gjermund Sørstad, Rita Nordsveen, Margrethe Løgavlen, Tommy Kristiansen (leder), Bjørn Tore Kronen Taranger og John Henry Strupstad. Fotograf er tredjemann i støtteapparatet, Tore De Flon.

Ytterligere to løpere, Sharon Broadwell, SK Vidar og Jon Harald Berge, IL Sturla var tatt ut, men disse måtte melde sykdomsforfall.

Kun en av deltagerne, Bjørn Tore Kronen Taranger, er debutant i mesterskapsammenheng.

Margrethe og Rita
På kvinnesiden har vi to sterke kort dersom de unngår skader. Både Margrethe Løgavlen og Rita Nordsveen har slitt med noe skader, men rapporteres begge å være i bra form. Margrethe satte bl.a. løyperekord i Kystleden Halvmaraton forrige helg. Begge jentene er også påmeldt i WMA Championchip (Master 40 år+) som er lagt inn i samme konkurransen.

På herresiden er det spennende både individuelt og lagmessig.

John Henry Strupstad sjokkerte både nordmenn og alle andre i fjor med en sjokkåpning der han løp fra alle andre og ledet med 5 minutter på det meste. Åpningen var for hard - og John Henry måtte gi seg. 

I år er han mye bedre forberedt, og har trent spesifikt mot VM 100 kilometer i lang tid. Undertegnede hadde gleden av å følge han på en treningstur i Fenstad tidligere i sommer - og det gikk fort på 7 -milsturen.

Litt senere gjennomførte han en "gjennomkjøring" i Kongsvinger maraton der han satte en solid løyperekord på maratondistansen med 2.38 i den tunge løypa.

Treningsdosene har vært 20-25 mil pr uke, 
se intervju på nrk Hedmark og Oppland.

Til kondis.no sier John Henry fra Nederland at oppladningen har vært perfekt og formen er god. Målsettingen er 7.00 - et resultat bare tre nordmenn har klart tidligere. Planen er å åpne forsiktig i 4.10 pr km for deretter å løpe med negativ splitt. På startlista finner vi 10-12 herreløpere med pers bedre enn 7 timer, så skulle John Henry klare målsettingen kan det bli en veldig framskutt plassering.

Gjermund Sørstad, årets ultraløper 2010, viste glimrende form på våren både på 6- og 12-timers løp. Senere har han slitt en del med en skade (brudd) i foten og trent mye alternativt. Opprinnelig hadde også Gjermund 7.00 som mål. Han forteller nå fra Nederland at han starter i 4.10/km og kjenner seg fram, men håper å klare sub 7.20, det vil si ny personlig rekord på 100 km.

Bjørn Tore Kronen Taranger er tredjemann av herrene. Han er eneste debutant i troppen, en skikkelig Bergensk terrier og nykommer på ultradistanse som imponerte med 7.27 på 100 km i Bergen tidligere i år. Bjørn løp NM 6-timers for bare tre uker siden, men ser ut til å fungere best med masse konkurranser. Han satser alltid på pers.

Dersom alle tre gutta løper opp mot sitt beste kan det bli en veldig bra plassering i lagkonkurransen. Kanskje på høyde med det herrelaget oppnådde på VM 24-timers i fjor da de ble 6 i VM og 4 i EMs lagkonkurranse.


Arrangørens hjemmeside: http://www.runwinschoten.nl/

Vi kommer tilbake med oppdatert info om event. live oppdatering under løpet - som vi regner med kommer på løpets hjemmeside og/eller IAUs live coverage side: