Det var en luftig idé som brått ble til en sterk tanke og nå er det snart avklart: Sammenhengende løp fra Trondheim til Oslo i 2012.

På bildet ser vi årsaken til at dette dukket opp som en idé hos noen ultraløpere. Torleif Rekkebo som i 1989 løp fra Lerkendal i Trondheim til Bislett i Oslo på 80 timer 15 minutter.

Les om Torleif på Wikipedia 
bl.a. dette:
Han løp tre ganger fra Trondheim til Oslo. I 1986 brukte han 6 døgn på den 550 kilometer lange strekningen. I 1988 gjorde en muskelstrekk i låret at han måtte bryte på Gjelleråsen like før Oslo. I juni 1989 løp han fra Lerkendal stadion i Trondheim til Bislett stadion i Oslo på 3 døgn, 8 timer og 15 minutter. Dermed slettet han den gamle rekorden fra 1937, da Isak Warvik gikk fra Trondheim til Oslo på 4 døgn, 1 time og 59 minutter.

Fra idé til snart virkelighet
I fjor begynte noen norske ultraløpere å drodle med idéen om å løpe denne strekningen fra Trondheim til Oslo, og nå har flere blitt interessert. På kort tid har en arbeidsgruppe blitt nedsatt, og i går ble det lagt ut link til en interesseliste og etablert en side på Facebook.

Interesseside
Facebookside

DN.no har også fanget opp saken: Vil løpe om kapp fra Trondheim til Oslo

20 på interesseliste etter ett døgn
Norge på langs løper, Erik Nossum, har vært en pådriver for å få til dette og norges suverene 24-timersløper Jon Harald "Stibolten" Berge er den som har frontet løpet de siste dagene. De var naturligvis veldig usikre - og spent på - hvor mange som kunne være interessert i et slikt løp. Det viser seg å være mange, og allerede etter ett døgn er det 20 navn på interesselista.

På bildet til høyre ser vi Erik i det han skriver i gjesteboka på Lindesnes fyr etter løpeturen fra Nordkapp til Lindesnes i 2010 (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Det blir helt sikkert løp - kanskje i pinsen
Jon Harald forteller på telefon onsdag kveld at det uansett blir løp, men at formen og alle detaljer må avklares litt etter hvert. Det vil bli laget en egen innbydelse og det er klargjort for en hjemmeside (med god støtte fra ultraløper Bjørn Hytjanstorp). Foreløpig har man sett på pinsehelgen som aktuell dato (start fredag 25.mai)... men feriemåneden har også vært luftet, siewr Jon Harald.

På bildet nedenfor ser vi Jon Harald takke for utmerkelsen "Årets Ultraløper 2009" (foto: Olav Engen)

Østerdalen?
På interessesiden skrives det blant annet:
Det legges opp til at starten skal gå fra Lerkendal stadion i Trondheim og målgangen vil bli inne på Bislett Stadion i Oslo. De første kilometerne går traseen parallelt med E6, og deretter følger den E6 frem til Rv3 hvor man tar til venstre mot Tynset og gjennom Østerdalen til Elverum. Her svinger man vestover til Stange, og følger stort sett gamle E6 til Olavsgård/Skjetten, hvor man løper gamle Trondheimsveien til Sinsenkrysset og deretter ned gjennom byen til Bislett.

Vi synes nok at man bør forsøke å følge Rekkebo's fotspor så lengt det er mulig, og da vi forela det for Jon Harald var han ikke fjern fra å velge dette - det henger bl.a. sammen med trafikkmessige vurderinger. Trafikken blir nok en utfordring uansett, så det må stilles strenge krav til løpere og følgebiler.

Self Support
Deltagerne må selv ta ansvaret for egen support, eksempelvis med følgebil - etter visse regler. Løpet vil være et non stop-løp, der førstemann til mål er vinner. Det legges opp til at det etableres tidskrav (cut) ved enkelte passeringer underveis, men disse vil bli relativt romslige med tanke på den totale distansen som skal tilbakelegges.

Hvor langt?
Rekkebo's løp ble oppgitt til 55 mil.
Google Maps gir 536 km på bilvei gjennom Gudbrandsdalen - og på sideveier der det er motovei blir det sikkert 55 mil nå også. Gjennom Østerdalen er GoogleMaps rute ca 49 mil.... og det er jo langt fra Rekkebos rute, slik at tidssammenligning blir mindre interessante.