Heimeside Parksprint

Snøen har latt vente på seg på Østlandet i år og det har vært rene idyllen for de som foretrekker å ha løpesko fremfor ski på bena. Sist uke ble derimot mørketiden brått forvandlet da kong vinter endelig innså sin besøkstid; like så ble også de perfekte løpsforholdene brått forvandlet.


Dette er ikke et forsøk på juks; det er rett og slett bare et fornuftig veivalg i en særdeles glatt park.

Vi skriver tredje søndag i advent og for tretti forhåndspåmeldte løpsentusiaster sto sesongens andre løp i Parksprint i Frognerparken (PIF) karusellen på programmet. Høstløvet som prydet det første karuselløpet (som du kan lese om her) var nå byttet ut med en vinterkledd park. På grunn av nedbør og vekslende temperatur siste uka ble løperne i dag møtt med hva man kan kalle definisjonen på utfordrende løpsunderlag, nemlig speilis!


Startnummer deles ut. Her er det Vemund Aker fra Treningscamp som har fått sitt startnummer.

Parksprint løp nummer to.... eller ikke??
I tiden før start hersket det litt usikkerhet blant arrangørene rundt hvorvidt løpet burde avvikles eller ikke. Sjefsarrangør og initiativtaker, Siri Slåtterøy Johnsen, anså derimot ikke isdekket som grunn god nok for å avlyse dagens sprint. De ivrige løperne som hadde møtt opp slapp dermed å returner med uforrettet sak. Den trofaste PIF deltakere, Rolf Nielsen, var helt klart veldig fornøyd med at arrangementet ble avholdt. Hans icebug gav ikke perfekt spikerfeste for han i dag men som han selv sa ”det er bare å løpe forsiktig og litt ut på sidene så går det bra”. Og ettersom samtlige deltakere var skodd med pigger så klarte ikke dagens utskremte kondismedarbeider å fange et eneste glipptak i kameralinsa.


Starten går.


Dagens raskeste på glatta -Andreas Krohg Stabell (Treningscamp).


Fokus er viktig -spesielt under dagens forhold- her er det Maria Bjørdal (BUL) som holder fint driv tiltross for det glatte underlaget.


Der det er løpsarrangement er også kondispresidenten tilstede. Ole Arne Eiksund (til venstre) har hatt mer enn en fight med presidenten på Sognsvann Rundt Medsols. Her tror vi at Ole Arne gjør debut i PIF sammenheng og i dag måtte han klare seg uten hjelp fra "den gule fare".  


Og Ole Arne (GSK BIL) klarte seg fint uten pes fra presidenten; her har han valgt ryggen til dagens raske kvinne Unn Vibekken (Oppstad).


Sjefa sjøl Siri Slotterøy Johnsen - som her mumler noe om "umulige forhold" - var ikke i tvil om at det var mulig å løpe i parken i dag.

Om det var behov for en pause fra adventstiden og julebordsesongen, eller de flotte uttrekkpremiene som trakk de spreke deltakerne til parken vites ikke, men, stemningen i parken denne søndagen midt i julestria var utvilsomt, og som alltid, helt upåklagelig. Det andre løpet i karusellen skrev seg altså inn i rekken av flotte arrangementer i PIF serien.