Oppdatert 25. januar:
Foreløpig opptelling viser at det fortsatt er spennende - 6 dager før avstemningen er over.
Alle som har løpt minst ett ultraløp i 2011 eller tidligere kan stemme (dere er det omtrent 1000 stykker av).
Husk å stemme før 1. februar (siste dag er altså 31.1.)


For tredje gang skal årets norske ultraløper kåres, og som vanlig har Ultraløpsutvalget nominert fem løpere som det skal stemmes på.

Utgangspunktet for å starte med en slik årlig utmerkelse er å skape ytterligere oppmerksomhet rundt prestasjonene til våre beste ultraløpere.

Alle som har løpt minst ett ultraløp i 2011 eller tidligere kan stemme på ”Årets ultraløper”.

Årets ultraløper 2009: Jon Harald Berge
Årets ultraløper 2010: Gjermund Sørstad


DE FEM NOMINERTE FOR 2011
I alfabetisk rekkefølge:
Anne Jorunn Hodne, Gjermund Sørstad, Lars Christen Dørum, Thorbjørn Thorsen Ludvigsen, og Trond Sjåvik.

 

 

 

 

 

STATUTTER:
Utmerkelsen ”Årets Ultraløper” skal være en årlig utmerkelse, til én utøver.

 • NFIFs Ultraløpsutvalg nominerer minimum 3, maksimum 5 kandidater.
 • Nominering offentliggjøres på kondis.no og friidrett.no.
 • Utvelgelsen er gjort på bakgrunn av sesongen som helhet. 
 • Alle som har løpt minst ett ultraløp i 2011 eller tidligere kan stemme på ”Årets Ultraløper”
 • Stemmegiverne rangerer de fem nominerte med poengene 5,4,3,2,1.
 • Den utøveren som oppnår den høyeste poengsummen er ”Årets Ultraløper”.

AVSTEMNING:
Stemmesedler sendes pr mail til oengen@broadpark.no

 • Det skal stemmes på alle de nominerte i rangert rekkefølge som gis 5,4,3,2,1 poeng.
 • Stemmeseddelen skal inneholde fullt navn på den som avgir stemmen – og angivelse av ett – kun ett - ultraløp (år og navn) vedkommende har fullført.
 • Mangelfulle stemmesedler forkastes.
 • Avstemingen skal være fullført 1.februar 2012.
 • Stemmer som ikke er ultraløpsutvalget i hende 31.januar kl 24:00 vil ikke telle med. 
   
  STEMMESEDDEL 2011: EXCEL  PDF
  (send utfylt vedlegg i mail eller send identiske opplysninger som tekst i en mail)


Statuetten som tildeles Årets Ultraløper 2011 er sponset av Ultraløpsutvalgets hovedsponsor:
HYTTEPLAN AS

 

ULTRALØPSUTVALGETS BEGRUNNELSE FOR NOMINASJONENE:

Anne Jorunn Hodne

Vi fikk et forvarsel da hun ultradebuterte i Rallarvegsløpet med 3.plass i et sterkt kvinnefelt i sommer.

Noen uker senere fikk hun sitt virkelige gjennombrudd i Romerike 6-timers som i år også var NM. Etter et veldisponert løp knuste hun all motstand og løp inn til distansen 79172m. Løpet er det nest beste noen gang av en norsk kvinne og ga henne både NM gull og billett til VM 100km i 2012. Resultatet er så sterkt at hun topper verdensrankingen for 2011, og hun er kun slått av 3 løpere i verden siden 2005 på 6-timers.

For ultra Norge er det en fornøyelse å se at en ny generasjon unge ultraløpere er i ferd med å blomstre. Anne Jorunn Hodne står i dag som et lysende eksempel på denne generasjonen og nomineres til årets ultraløper for sin prestasjon på høyt internasjonalt nivå.

Foto: Bjørn Hytjanstorp, Romerike 6-timers 2011


Gjermund Sørstad

Du skal være god om du løper ultrakonkurranse mot denne mannen og når frem før støvet etter han har lagt seg.

Og han er glad i å konkurrere...:

Februar nr.1 100 km Bislett. April nr.1 12-timers Ringerike Ultrafestival, resultat 147985m norsk og nordisk rekord. Juni nr.1 51km Kickmaster Ultramaraton der han løper på den meget sterke tiden 3:16. November nr.1 6-timers Undheim, resultat 85729m og norsk rekord.

Gjermund har hatt et imponerende år og igjen stadfestet at han er en av landets beste og mest fremgangsrike ultrautøvere. Gjermund Sørstad nomineres til årets ultraløper på basis av sine fremganger og imponerende rekordløp i 2011.

Foto: Olav Engen, Ringerike Ultrafestival 2011Lars Christen Dørum

Årets ultraløper handler ikke om alder, være seg ung eller godt voksen. Det handler om prestasjoner, en eller flere, og de må være gode, ekstremt gode.

Lars har hatt et imponerende ultraår med bare gode resultater, enkelte av dem på virkelig høyt nivå. Han begynner året med en sterk 3. plass i Bislett-12 timers, fortsetter med 2. plass og 23.5321 m på Bornholm 24-timers (PB). I august tar han NM gull i sin klasse på 6-timers. I september er det duket for debut i Spartathlon og etter et smart og veldisponert løp hvor han hele tiden spiser plasseringer klarer han 12. plass i dette løpet som betegnes som klassikeren over dem alle. Tiden på drøye 28 timer er den nest beste av en nordmann gjennom tidene. Lars ble også beste nordiske løper i feltet. Året avsluttes med en annen klassiker, Bislett 24-timers, hvor han igjen imponerer med en sterk 3.plass.

Norge har sakte, men sikkert etablert et sterkt ultramiljø med et herlig mangfold av utøvere. Som i alle andre idretter er det noen få som gjennom sine prestasjoner skinner sterkere enn andre. Lars Christen Dørum nomineres til årets ultraløper fordi han definitivt er en av disse få.

Foto: Ole Arne Schlytter, Romerike 6-timers 2010

Thorbjørn Thorsen Ludvigsen

Irland er vakkert. Men den irske sommeren kan være lunefull, terrenget i Connemara det samme. Dette var åstedet for årets VM i ultratrail. For første gang sender Norge en tropp til VM i terrengultra, og hvilket mesterskap det skulle bli!

I et steintøft felt lå Thorbjørn lenge og kjempet i tetstriden. Da han etter nesten 7 timers løping i et meget utfordrende terreng passerte mållinjen hadde han sikret nasjonen en 4.plass i VM og gjorde med det den beste plassering individuelt av en nordmann i et ultra VM noensinne. Som om ikke det var nok var han også den viktigste bidragsyteren til at herrelaget tok bronse i lagkonkurransen.

Thorbjørn Thorsen Ludvigsen nomineres til årets ultraløper fordi han gjennom sin fantastiske prestasjon i VM har satt fedrelandet på kartet og bevist at Norge har en av verdens beste trail utøvere i sin midte.

Foto: Oddny Ringheim, Storehesten Opp 2011Trond Sjåvik

Sted : Aten, april 2011.
Distanse : 1000 km.
Temperatur : Varmt !
Antall dager til målgang : Vet ikke, forhåpentligvis 7-9 dager.
Antall løpstimer pr.dag : 18
Deltager fra Norge : Trond Sjåvik

Selv mange av de mest ekstreme ville rygget bare ved tanken, men dette er ikke tema for landets beste etappeløper. Jernmannen fra Mosjøen løper kontrollert og smart. Trosser alle plager, heten og søvnmangel.

Underveis i løpet setter han ny offisiell norsk 6-dagers rekord med 833 km og knuser dermed den gamle med nesten 130km. Og endelig etter 7dg 6t 28min passerer han målstreken som norsk rekordholder og stolt vinner av 1000km løpet. En fantastisk imponerende prestasjon.

På høsten løper han inn til en respektabel 12.plass i Mors 100 miles.

Trond Sjåvik nomineres til årets ultraløper fordi igjen befester sin posisjon som landets beste etappeløper og fordi han gjennom sin banebrytende prestasjon er en inspirasjon for oss andre på hva som er mulig å oppnå.

Foto: Bjørn Hytjanstorp, TransEurope 2009