Pressemelding:

Birkebeinerrennet arrangeres i henhold til Norges Skiforbunds regler for turrenn. To av reglene blir sjekket ekstra godt i år.

Klassisk stil
Birkebeinerrennet går i klassisk stil, og i år blir det en utvidet teknikkontroll som skal sørge for at de som bryter regel nummer 314 blir meldt til juryen. Det kan resultere i diskvalifikasjon. Teknikksjekken gjøres i regi av Norges Skiforbund.

En utvidet teknikkontroll skal sørge for at de som bryter regel nummer 314 blir meldt til juryen. Det kan resultere i diskvalifikasjon.

- Det er første gang vi har en slik kontroll i Birkebeinerrennet, og vi som arrangør ser positivt på det. Vi har tidligere hatt noen klager fra deltakere som har sett at andre har skøytet, men vi har ikke gjort noen tiltak på det tidligere, sier daglig leder Rune Bergsodden til birkebeiner.no.

Kontrollen blir gjennomfør ved at flere personer langs løypen tar videoopptak og melder inn til juryen hvis de oppdager regelbrudd. TD i rennet, Erik Andresen vil i tillegg følge teten hele veien fra Rena til Lillehammer.

- De som blir tatt for skøyting i et klassisk renn skal i utgangspunktet diskvalifiseres. Vi vil derimot ha grensetilfeller der vi gir en advarsel. Hvis vedkommende får advarsel nummer to ble han eller hun disket, sier Andresen.
 
- Det er to turrenn som er plukket ut for å ha utvidet teknikkontroll denne sesongen. Det er Rensfjellrennet og Birkebeinerrennet, sier Bergsodden. Det er Norges Skiforbund som velger ut hvilke renn som skal ha denne kontrollen.

Ryggsekk
Vi har sekkekontoll etter målgang der kontroll av både vekt og innhold vil bli gjennomført. Sekken skal veie minst 3,5 kg under hele rennet. Av sikkerhetsmessige årsaker er det ett absolutt krav at sekken skal inneholde: vindtøy, tørt undertøy, drikke, mat og skismøring.

Deltakere vil bli diskvalifisert eller få tillegg i tid dersom:
- det ikke bæres sekk
- sekken er for lett ved målgang
- sekken har feil innhold

Birkebeinerrennets heimeside

Kondis.nos samleside for Birkebeinerrennet


Sekkekontroll i 1950: Erling Riddervold kontrollerer vekt på sekken i 1950. Johan Haanes er eier av sekken. Eystein Raabe er funksjonær.