Det ble etterhvert en spennende utvikling på Ålesundsrittet som startet fra Spjelkavik barneskole i dag. I solskinn og 11-12 varmegrader stilte 160 ryttere opp i konkurranseklassen. Det har aldri før deltatt så mange i Ålesundsrittet som i år, og det blei arrangert for 23. gang.

Syklistene fra Nesset CK var storfavoritter da de er det eneste elitelaget som stilte. I dag var de 5 syklister; Martin Notøy Nevstad, Kristian Eliassen, David Dagestad Myklebust, Børge Godejord og Vegard Eliassen. Store deler av året driver de profesjonelt. De er også i perioder flere ganger i utlandet på treningsleirer. Det var derfor stilt store forventninger til deltakerne fra Nesset CK før rittet. Men hovedfeltet med Karl Erik Kravik, Ålesund CK, i spissen gav Nesset-guttene real konkurranse.

Nesset CK rykket tidlig ifra hovedfeltet på førsterunden. Men hovedfeltet klarte etter hvert å organisere seg bra på den første runden av det 80 km lange rittet, og de hjalp hverandre til å hente inn igjen ledelsen. Da de hadde syklet 55 km, nådde de igjen Nessetmannskapet. Stor var bragden til Kravik som klarte å hente inn Nessetledelsen 3-4 ganger etter diverse rykk. Kravik var også i tetgruppen en stund sammen med blant annet Frode Kolstad, Molde CK.

Men til slutt ble Nesset CK for mange og for sterke. 3 km fra mål rykket Martin Notøy Nevstad fra. Han hadde medvind akkurat da han tok rykket, men fikk etterpå merke den kalde nordavinden som blåste til tider godt imot på slutten. Men Nevstad kjempet tappert alene inn til mål. Han kom på tredje plass i fjor, men i år har han vunnet det meste som har vært av lokale konkurranseritt.

Vegar Eliassen, Nesset CK, var uheldig og fikk en spile på hjulet ødelagt. De hadde følgebil så han fikk skiftet dekket lynraskt. Han klarte så å hente inn igjen tetgruppen, og maktet å lede lagkameratene sine inn til andre og tredje plass. Det kostet så mye krefter å hente inn gruppen at Vegard ikke hadde krefter til en topp- plassering i dag. Børge Godejord, Nesset CK som vant i fjor, nøt godt av drahjelpen og kom i dag inn på delt 3.plass. Kravik delte også tredje plassen sammen med ca 20 andre ryttere. Han gleder seg til NM i temporitt som går 16. juni. Da må hver enkelt syklist sykle heilt alene og sørge for seg selv; kanskje blir det da litt mer rettferdighet for enkeltryttere.

Marius Tomren, Molde CK er også en mann det er verdt å legge merke til. Han er bare 18 år og var en av de som delte tredjeplassen. Han var nok den av rytterne som hadde den lengste oppvarmingen. Han hadde nemlig syklet helt fra Molde til Ålesund før rittet. Hva han gjorde etterpå, vet vi ikke. Hans neste store mål er LandeveisBirken som er på hele 164 km. Marius har akkurat fått seg sponsorkontrakt med en sportsbutikk i Molde, og det kan vise seg å bli en god investering for moldenseren. Marius er bare et av flere stortalenter i sykling fra Møre og Romsdal som viste seg frem i dag.

På kvinnesiden var det Mona Røyset, Ålesund OCK som vant, men det var ikke langt bak til Kristin Eide, Eide IL som tok andreplassen.

For ungdommer ble det arrangert Orbea cup. De syklet 20 km i Brusdalen. Lars Johan Silseth,Eide IL vant her sammen med Stein Olve Godegjord, Fræna SK. Det var også spurt oppgjør om tredje plassen som gikk til Iver Vattøy, Ulstein CK og Jon Haug Svensen, Ørsta SK. I aldersgruppen 15-16 år vant Jonas Sagli, Sykkylven SK, bare 4 sekund bak de beste i aldersklassen over.

På jentesiden i Orbea cup gjorde Eide IL rent bord. Aud Ungrid Silseth vant med halvannet minutt foran Hanne Kristin Silseth, Ingrid Otnes og Emma Naas, alle fra Eide IL, på delt andreplass.

Resultater Ålesundsrittet (80 km) 20.05.2012

Bildene er tatt av Helge Fuglseth


Prolog gjennom Spjelkavik sentrum


Allerede tidlig i prologen har Nesset CK sine gutter posisjonert seg


Fra prologen


Bakre del av prologen


En syklist fra arrangørklubben Ålesund og omegn Cykleklubb (ÅOC)
trår inn Fremmerholen


Også en syklist fra ÅOC


På Valle etter ca 20 km har denne trioen skilt seg ut. Nesset CK er allerede her i tet


Tredjemann 1 km etter Vallekrysset


Så passerer disse syklistene oss på 1. runden


Syklister i fremre del

 
Stort sett var bilistene hensynsfulle


Heilt til høyre sitter Magne Haugen i ÅOC sin gul-grønne drakt


Fra førsterunden


Syklist på Valle


Reklame og sponsing er viktig for sykkelgutta


Fløy en (fem) liten blåfugl..


Noen hadde tid å hilse