Jon Harald Berge fra IF Sturla og Torill Fonn fra Team Ultrasweden er favoritter på 12-timers på Ringerike Ultrafestival lørdag. Didrik Hermansen er favoritt på 6-timers.

Siste:
Påmeldingene har strømmet på de siste dagene, nå er det 67 løpere på startlista

Startlista på Ringerike Ultrafestival

Tidligere forhåndsomtale

Jon Harald og Torill favoritter på 12-timers
På bildet takker Jon Harald for utmerkelsen "Årets Ultraløper 2009" som han mottok på Ringerike Ultrafestival 2010 (foto: Olav Engen)

Nå kommer Jon Harald tilbake som løper, og 24-timers spesialisten må finne seg i et soleklart favorittstempel i herreklassen på 12-timers som i øyeblikket teller 12 løpere. Kan han true Gjermund Sørstads nordiske rekord fra Helgelandsmoen i fjor da Jon Harald sekunderte fra sidelinjen? Da må han løpe minst 147,986 km (4.52/kmt). Vi tror det er mulig.

Av andre sterke løpere på 12-timers nevner vi spesialistene på den doble distansen; Lars Dørum, Per Audun Heskestad og finske Jari Tomppo. Den lokale løperen Hans Edgard Rakeie vil nok også ha et ord med i laget, i fjor perset han med 129,836 km.

Bildet: Torill Fonn under fjorårets rekordløp på Helgelandsmoen  (foto: Olav Engen).

I kvinneklassen er tidligere norske, nå svenske Torill Fonn soleklar favoritt. Så sent som i fjor satte hun nordisk rekord på Helgelandsmoen med 123,378 km.

Tre norske kvinner løper i tillegg til Torill på 12-timers med start 06:00 lørdag morgen.

Didrik favoritt på 6-timers, jevnt i kvinneklassen
Didrik Hermansen fra SK Vidar er klar favoritt på 6-timers. I fjorårets NM løp han for Naprapatlandslaget og gikk dermed glipp av sølvmedaljen. Nå er han innmeldt i SK Vidar, og bruker 6-timersløpet på Ringerike som en fartstest før NM 100 kilometer i Malm i slutten av mai. Med fartstest tenker han på ca 83 kilometer på 6-timers! Debutløpet i NM (Fetsund) i fjor ga 81,051 km.

29 herreløpere er påmeldt 6-timers, og bak Didrik må vel Hytteplan Sports egen Øystein Ringnes være klar favoritt til 2.plassen. I fjorårets NM løp Øystein 75,397 km.

På kvinnesiden er det vanskelig å peke på en klar 6-timers favoritt... det vil nok avhenge av dagsformen. Forsøksvis prøver vi oss med denne topp 3 rangeringen: Wenche Dørum, Vera Nystad, Hilde Johansen.

Løpets hjemmeside
der bakgrunnsbildet er Jon Harald som sekunderer Gjermund under fjorårets løp, i år kan det bli omvendt dersom Gjermund møter fram (Gjermund løp VM100 km sist helg).