Full fart i barneløpet. Alle bilder er tatt av Audun Braastad for arrangøren Ås IL.


Parkløpet ble arrangert i flott vær og fine omgivelser rundt UMB i Ås. Det var ganske fyldig deltagelse særlig i de yngste barneklassene, så det spirer og gror i løps-Norge. Distansen varierte fra 500 meter for de yngste, til 2200 meter for seniorer og juniorer. 

Jørgen Frost Bø beviste at seieren i det første løpet i Follotrimmen forrige uke ikke var noen tilfeldighet. Oppegårdgutten som i år lø for Ull/Kisa, var raskest av samtlige og henviste et kobbel av gode orienterings- og friidrettsløe fra hjemmelaget Ås IL til de neste plassene. Vinnertiden var sterke 6.05, med en annen unggutt, Edvard Kamud Nygaard på andreplass 5 sekunder bak. På tredjeplass, sekundet bak Kamud, fulgte o-stjernen Håvard Lucasen. 

I kvinneklassen ble det hjemmeseier til Martine Kongsten på 7.04, foran Mari Haugen, Modum FIK (7.12) og Marit Vala, NTNUI (7.16).

Et veldig flott arrangement, men det er synd at ikke det er mulig å samordne det lokale løpstilbudet noe bedre. Et par hundre meter unna startet nemlig det andre løpet i Follotrimmen, omtrent til samme tid og på samme sted, noe begge parter selvsagt ta på. Frost Bø fikk dermed ikke anledning til å forsvare seieren fra første løp i Follotrimmen, og flere av løne i Follotrimmen hadde nok også gjerne stilt opp i Parkløpet dersom de ikke kolliderte. 

Resultater fra Parkløpet i Ås HER.


Starten er gått for senior- og juniorklassen. I tetrekken fra venstre ses Jo Inge Fjellstad (vant klasse 40-49), Edvard Kamud Nygaard, Håvard Lucasen, Jørgen Frost Bø og Stian Stensland (nr 2 i klasse 21-39 år og nr 4 totalt).


Talentfulle Jørgen Frost Bø tok sin andre seier på like mange starter den siste uken. 


Seierspallen i dameklassen; Vinneren Martine Kongsten flankeres av Mari Haugen (nr 2, t.v.) og Marit Vala. 
Alle foto: Audun Braastad