Kun 25 påmeldte hittil, men nå intensiverer vi markedsføringa, sier løpsleder Per-Einar Roth i Jessheim Vintermaraton.

Oppdatert 5.november: 152 påmeldte... 13 dager igjen.

Først ute med påmeldinga var kondis.no's Romeriksredaktør, undertegnede altså - som dermed blir tildelt startnummer 1 i årets løp. Nå gjelder det for flest mulig å melde seg på før 1.november, etter det øker startkontingenten med 100 kroner.


Bildet er fra Jessheim Vintermaraton i 2008, og som vi ser av det lille bildet var også årets  løpsleder med i 2008-løpet på helmaraton.
Foto: Bjørn Hytjanstorp


Roth lover at det ikke blir rot
Ny løpsleder for Jessheim Vintermaraton er Per-Einar Roth, forøvrig behørlig profilert sammen med sine superraske sønner i siste papirutgave av Kondis. Nå tar han over etter mangeårig løpsleder Helge Velure - og selv med helt nye løyper garanterer han at det ikke blir noe rot (billig red. poeng).

Ny by og ny byløype
Jessheim har nylig fått sin bystatus, og den nye raske løypa går i bynære områder i en sløyfe på 10.55 km - der runding skjer inne på Jessheim friidrettsstadion der det tas mellomtider. Det blir altså fire runder for helmaraton (start 11:00) og 2 runder for halvmaraton (start 13:00). I tillegg blir det minimaraton (1/10 maraton) med og uten tidtaging, men med samme start og mål på stadion som de andre løypene.

KVALITETSLØP
Jessheim Vintermaraton er et Kvaitetsløp som blant annet innebærer at Kondismedlemmer får 50 kroner rabatt på startkontingenten. Det er utmerkede garderobeforhold på UKI arena vegg i vegg med friidrettsanlegget, innendørs kafe og parkering rett utenfor stadion. Løypa blir grundig merket og det er løypevakter i alle kryss. Løypa ble kontrollmålt av Kondis 14.oktober. Det er drikkestasjon midtveis (5,75 km ut på runden) og mat-/drikkestasjon ved runding/mål. Hel- og halvmaratonløypene er merket for hver 5.kilometer. Løperne vil støte på skiltene i denne rekkefølgen: 35, 25, 15, 5, 40, 30, 20, 10 - og vi forutsetter at løperne vet hvilken runde de befinner seg på.

REPORTASJE FRA FJORÅRETS LØP
I 2011 var det 281 fullførende på de tre distansene, en økning på 50% fra 2010 og høyeste deltagertall siden 2001. Det var over 300 påmeldte, og i år håper arrangøren på 500 påmeldinger.

På bildet ser vi en fornøyd Karianne Søfting fra Østmarka IL sittende på det fine nye dekket på Jessheim Friidrettsstadion etter å ha vunnet helmaraton på ny løyperekord (foto: Olav Engen).
 

I år blir det garantert nye løyperekorder på alle løyper for begge kjønn...  hvem setter standarden for de nye løypene?

Rekorder i tidligere løype:
Halvmaraton:
1:09:29 Tor E Nyquist, Ull/Kisa IL 1996
1:09:29 Tor E Nyquist, Ull/Kisa IL 1996
1:21:50 Helene Melbø, Gausdal FIK 2001
Helmaraton:
2:31:40 Helge Hafsås, Olden IL 2006
3:03:45 Karianne G Søfting, Østmarka IL 2011

INNBYDELSE

PÅMELDING ToppTid
Husk lavest pris før 1.november!

STARTLISTE Oppdateres fortløpende

LØPETS HJEMMESIDEINNBYDELSE 2012

Slik ser programmet ut:
10:30 Start minimaraton (blir antagelig flyttet til 11:15)
11:00 Start helmaraton
12:00 Premieutdeling minimaraton (12:30 hvis starten flyttes til 11:15)
13:00 Start halvmaraton
15:30 Premieutdeling hel-/halvmaraton

LOKALREDAKTØRENS 5-TIMERS UTFORDRING: Jogg med meg!
Undertegnede debuterte på maraton i det aller første Jessheim Vintermaraton i 1984, i et løp jeg først og fremst var support for sjefen som skulle prøve å løpe under 4 timer. Nå vil jeg være supporter igjen - og inviterer til en 5-timersmaraton på Jessheim, der vi løper i jevn fart (7 min/km). Enten du liker å løpe sakte, ikke klarer å løpe fortere, er debutant med frynsede nerver, eller bare har lyst til å få en sosial tur sammen med meg; Meld deg på og send en mail til Olav for å si at du vil være med i 5-timersgruppa. At vi kommer i mål en halvtime etter at premieutdelinga starter er vel ikke så farlig. Deltagerpremiene får vi naturligvis uansett. Jeg tar med fotoapoparat, og dere tar med smilet.

Løypa for hel- og halvmaraton. Se større utgave.
 
Løypa for minimaraton.
Samme ut- og innløping som hel- og halvmaraton, men de løper en ekstra runde på stadion i starten.
 
Arenakart - og hvordan løypene går der.
Løpere på vei inn/ut vil løpe på samme gangvei fra undergangen under rundkjøring og fram til der veien tar inn til stadion. Løypa blir delt med gjerde i undergangen. Felles trasé ut/inn fra selve friidrettsbanen blir også adskilt med gjerder og/eller søyler.
 
Det er lett å finne fram til Jessheim friidrettsstadion.
http://goo.gl/maps/ZEILO