En skulle egentlig tro at Birkebeinerrennet var hardt nok i seg selv på vanlige ski, men noen synes det må til noe ekstra som for eksempel gutten fra Krigsskolen som gikk over fjellet på Nato-plank.

For pressefolk som holder til i målområdet og som er opptatt av å dekke de som bruker drøyt to og en halv time, er det kanskje et paradoks at de som gjør den største innsatsen er de som bruker det dobbelte eller mer og som ikke klarer merket som får det største kikket etterå ha passert målstreken. En personlig seier av å klare å gjennomføre rennet så vi flere eksempler på ved målpassering.


Rennets eldste deltaker 94 år gamle Tollef Sverdrup fullførte rennet på 10:59:32. Et uttall av artikler er publisert på Facebook, en vi leste hadde 6220 likes og 192 kommentarer. Slik skaper oppmerksomhet og beundring. (Mer på sidene til Birken)

17016 var påmeldt til rennet, 14693 startet og 14350 kom i mål. Ganske få av disse klarte merket. Hva hadde Birken vært uten de som ikke klarte merket?

Gjermund Thorson Nordskar, Team United Bakeries gikk over fjellet på treski i tradisjonelt skiantrekk og kom inn til mål i fin stil.


Knut Flydal og Torstein Solheim, Krigsskolen gjennomførte Birkebeinerrennet i fult feltantrekk og på natoplank. Glien var grei og motbakkene ble møtt med spikerfeste forteller de to spreke soldatene. Til sommeren skal de sykle Trondheim - Oslo på forsvarets vaktsykkel fra 60-tallet med 3 gear, men gjentakelse av natoplankprosjektet blir det ingenting av. Da skal Birken gjennomføres med normalutstyr.


Jon Almås i kjent stil, her intervjuet av NRKs Geir Rød. Linsene til Almås hadde vært satt seg fast i brillene og han hadde bare delvis syn de siste par tre kilometrene. Det ble mye prat om forberedelser og gjennomføring og han visste ikke om han hadde klart merket. Almås tok sitte 7. merke og var nok godt fornøyd med det.


Forfatter og journalist Åsne Seierstad var først skuffet at hun bruke lenger tid i år enn i fjor. Da hun hørte  at de beste gutta hadde brukt 20 minutter lengert tid i år ble hun likevel godt fornøyd. Dette var tredje gang går Birkebeinerrennet.Philip Kimely Boit, kjent som olympiadeltaker i langrenn i 1998 da Bjørn Dæhli ventet på han i målområdet. Boit var godt fornøyd med skiene som var smurt av Bjørn Dæhlie, men han syntes at han hadde blitt drevet vel hardt over fjellet. Boit deltok også i Birken i fjor, men måtte bryte pga et stygt fall og endte på Hamar Sykehus. I år var han tilbake og fullførte i fin stil.
Bjørn Dæhlie var ikke så interessert i snakke om februardagene for 19 år siden nettopp her på Birkebeineren skistadion, men heller om den fine turen han hadde hatt over fjellet i dag. Her er det Olav Viksmo Slettan som intervjuer de to.

Vegard Godø og Morten Nerem, Emblem IL lyste godt opp i gråværet på skistadion. I alt var de 5 som gikk over i de spesielle draktene.


Kristian Pullerits, Bjørntorps IF jubler over å være i mål.


Mer jubel - Kristain Gaarder fra Lensbygda Sportsklubb fullførte i fin stil i sitt første Birkebeinerrenn.


 Marius Köhler-Olsen smiler alltid når har går over mål i et mosjonsarrangement også her i Birken for 3. gang.


De fleste måtte se langt etter å være innenfor merketiden.

Nå skal det sies at alle deltakere som fullførte fikk et merke for sin deltakelse, men kanskje årstallet burde stå på. De som var innenfor merketiden måtte innom Håkons Hall for å hente ut det ordentlige merket.