Inger Liv Bjerkreim Nilsen sto for kveldens beste resultat med 35.16 på 10 km. Hun vant med mer en 2,5 minutter til nr. 2. Etter hennes strålende løp i fjorårets skogsmaraton i Nordmarka har hun hatt mange problemer. Men nå ser hun ut til å være tilbake på minst samme nivå.

Mennenes 10 km ble et langt jevnere oppgjør. Håkon Brox lå beskjedent plassert i tetgruppa hele veien og avgjorde løpet først helt på slutten. Med en pers på 3.44 på 1500 m, så hadde han ingen problemer med å sikre seg seieren.

- Slike løp passer fint i oppkjøringen til banesesongen, sa Håkon etter løpet. - Det er fin trening.

Håkon Brox løp Sentrumsløpet i 2011 på 29.35. Vi mistenker han for at Fornebuløpet kun var nettopp det, - en fin treningsøkt. 33.03 er ganske sikkert langt unna hans kapasitet.

Mer fra Fornebuløpet 2013 publisert mai 2014
Barneløpsbilder fra 2013

Tekst og foto: Kjell Vigestad

De 10 beste totalt på hver distanse


Suveren vinner: Inger Liv Bjerkrein Nilsen vant Fornebuløpets 10 km.

10 km kvinner

Plass  Navn Klubb                  Tid
1 Inger Liv Bjerkreim,Nilsen Lillehammer Ok 35:16 +00:00
2 Nina,Brænd . 37:52 +02:36
3 størmer,siri SK Vidar 38:34 +03:18
4 Coulter,Anna . 39:05 +03:49
5 Egeland Skatteboe,Sigrid . 39:29 +04:13
6 Ida,Bergsløkken Privat 39:48 +04:32
7 Sørset,Astrid Brathaug Kjelsås 40:02 +04:46
8 Fallingen Ødegård,Stine Team Maskin 40:05 +04:49
9 Vilberg,Siri Osi 40:07 +04:51
10 Helland-Hansen,Kristin Il Tyrving 40:08 +04:52
       

 

Premiert: Håkon Brox vant solbriller og mange andre premier etter totaltseieren på 10 km.

10 km menn

Plass  Navn Klubb                  Tid
1 Håkon,Brox Ik Tjalve/scandpower 33:03 +00:00
2 Ola,Martner Ullevi Fk 33:06 +00:03
3 Christophersen,Arild Team United Bakeries / Salomon 33:19 +00:16
4 Aalvik,Dag SK Vidar 33:31 +00:28
5 Thele,Joar Andreas Flekkefjord Kajakklubb 33:47 +00:44
6 Knudsen,Anders SK Vidar 33:54 +00:51
7 Dammen,Kjetil Hagtvedt Team Leaseplan Go 34:23 +01:20
8 Simonsen,Geir Drøbak-frogn Il /telenor 34:38 +01:35
9 Jann,Post . 34:40 +01:37
10 Cornelissen,Gerard SK Vidar 34:43 +01:40
       

 

Gunhild_Halle_Haugen-retusjert_A20G7917.jpg
Veteranseier: Vår tidligere storløpere, Gunhild Halle Haugen, holder formen etter fylte førti med trening sammen med sønnen Simen. Det holdt til å slå sterke konkurrenter på 5 km.

5 km kvinner

Plass  Navn Klubb                  Tid
1 Haugen,Gunhild Halle Tjalve 17:07 +00:00
2 Gunnarsson,Jessica SK Vidar 17:14 +00:07
3 Sande,Hanne Mette SK Vidar 17:40 +00:33
4 Skatteboe,Karoline Egeland Il Tyrving 18:05 +00:58
5 Lyngstad,Hanne Adidas Group 18:27 +01:20
6 Harkönen,Niina SK Vidar 18:53 +01:46
7 Ulleberg,Karine Fluge Il Try/hydro Bil 18:58 +01:51
8 Kristjansson,Siri Rostoft Tjalve 19:06 +01:59
9 Lægran,Johanne SK Vidar 19:12 +02:05
10 Brox,Synøve Sturla 19:12 +02:05
       

 


Spennende 5 km: I første halvpart lå Fikre Fisshaye fra Sturla ensom i tet, men han sprakk. Så var det Stian Klungland og veteranen Jon Per Nygaard som var først, mens denne gruppen lå 10-15 meter bak med Henrik Lidman (nr. 630) fra Vidar som den mest dravillige. Og det ble også han som til slutt vant 5 km med 15,43 etter et spurtoppgjør mot Stian Klungland.. 

5 km menn

Plass  Navn Klubb                  Tid
1 Lidman,Henrik SK Vidar 15:43 +00:00
2 Klungland,Stian Ullensaker/kisa 15:43 +00:00
3 Per Erik,Monsrud Oppstad Il 16:00 +00:17
4 Nygaard,Jon Per Persbråten Videregående Skole 16:03 +00:20
5 Mathias,Nipen Il Tyrving 16:08 +00:25
6 Petter,Antonsen Statoil 16:14 +00:31
7 Bekkestad,Ådne Karlsen Sturla If-Friidrett 16:28 +00:45
8 Rønningen,Magne O. Osi Friidrett 16:49 +01:06
9 Ole Gorm,Berg Lørenskog Friidrettslag 16:53 +01:10
10 Neuhaus,Stephan Osi 17:07 +01:24
       

 

De minste imponerte mest: Emma Kirkeberg Mørk og Ane Uglem Mobakken hadde et rivende spurtoppgjør som Ane vant med et par desimeter. Emma ble vinner av yngste klasse, mens Ane vant klasse 12-13 år. Begge var imidlertid blant de aller minste i feltet når det gjelder fysisk størrelse. Og de hadde langt bedre tider enn vinneren av klasse 14-15 år. Emma slo også med klar margin de beste guttene i klasse 10-11 år.  11.00 på en kontrollmålt 3 km er imponerende både for 10-år gamle Emma og 12 år gamle Ane.

3 km jenter

Plass  Navn Klubb                  Tid
1 Ane Uglem,Mobakken Lillomarka Skiklubb 11:00 +00:00
2 Kirkeberg Mørk,Emma If Sturla 11:00 +00:00
3 Wang,Ane Grøtan Tyrving 11:08 +00:08
4 Holte,Julie Thue Il Tyrving 11:28 +00:28
5 Johnsen,Elena Rise Asker Skiklubb 11:34 +00:34
6 Antonsen,Pernille Karlsen Koll 11:42 +00:42
7 Borchgrevink,Sara Fossum If 11:46 +00:46
7 Stadsvik,Stine Fossum I.f. 11:46 +00:46
9 Jevne,Ingrid Tyrving 11:47 +00:47
10 Ryan,Ingrid Tandberg Asker Skiklubb 12:02 +01:02
       



Spurtoppgjør: Johannes Bjertnæs var raskest i spurten og var først i mål av 169 unge gutter som løp 3 km. Simen Halle Haugen (delvis skjult) var sekundet etter. De ble også nr 1 og 2 i klasse 14-15 år.

3 km gutter

Plass Navn Klubb Tid
1 Bjertnæs,Johannes Brandbu Friidrettsklubb 09:28 +00:00
2 Haugen,Simen Halle Runar Il 09:29 +00:01
3 Amundsen,Harald Østberg Asker Skiklubb Team G-Sport 09:33 +00:05
4 Berrefjord,Sander Il Tyrving 09:37 +00:09
5 Sperstad,Albert Il Tyrving 09:39 +00:11
5 Tjøtta,Maxim Fossum 09:39 +00:11
7 Sælid,Sivert Ringkollen Skiklubb 09:56 +00:28
8 Grusd,Fredrik Il Tyrving 09:58 +00:30
9 Bøe,Magnus Fossum If 09:59 +00:31
10 Myhre,Magnus Tuv Jevnaker Ski 10:01 +00:33
       


ALLE RESULTATER


Presidentens blogg:

Dagens Fornebuløp var ikke fullt så varmt som tidligere, men regndråpene som kom underveis var likevel absolutt nødvendige.


Tim Bennett, nærmest kamera, hadde en fin onsdagskveld med 10 kilometer med opplevelser i Fornebuløpet.

Folkets dag på Fornebu etter Bieber, Beyonce og Springsteen
Beyonce hadde for lengst forlatt Telenor Arena og Fornebu dagen i forveien. I dag var det en helt annen type musikk som var tema. Det var lyden av trippende løpesko som sto for musikken. Tradisjonelt så har været under Fornebuløpet vært av det mer varme slaget med temperaturer langt oppe på 20-tallet. I dag var det litt kjøligere, men ganske så klamt og trykkende. Så det regnværet som kom under 10 km, var egentlig bare bra. Litt vind var det også. Mest i mot.

Lett løype
Løypa på 10 er ikke veldig vanskelig og går stort sett på gangveier og stier. Ingen brutale bakker er det heller. Jeg var ikke så opptatt av tid i dag, eller det vil si - jeg hadde ingen forhåpninger om den store bragden - liksom. Så jeg stilte meg ganske langt bak i startfeltet og tok livet med stor ro.

Startfeltet var omkranset av såkalte franske gjerder. Det har jeg dårlig erfaring med fra tidligere løp, så jeg tok det veldig rolig i åpningen. Og observerte en person som var en tur ute i grøfta!

4-blank-fart
Jeg ble løpende i kø, men til min store  overraskelse så gikk første kilometer allikevel på 4.00. Første delen av løypa er på grussti av type trang. Så jeg måtte ut på gresset for å komme forbi. Men jeg lot meg ikke stresse av det. Det fikk ta den tiden det tok uansett. Beina kjentes helt ok, og det å ligge i rundt 4-blank-fart var greit. Og så lenge man passerer folk hele tiden, finnes det jo ingen grunn til å deppe.

Etter hvert som kilometerne gikk unna, ble jeg likevel litt engstelig for at sprekken skulle komme. Hele tiden lå jeg rundt en sluttid på 40 min. Passering 5 km var på 20.05 - sånn cirka.  Jeg hadde fått en blid nordlending ved navn Helge i ryggen som fulgte meg som en skygge. Han sa etterpå at jeg løp ganske så rolig på grus og gress, men at farten gikk opp så fort jeg kom ut på asfalt. Og det stemmer nok, for jeg liker ikke å løpe på gress. De siste fem gikk stort sett på asfalt. Dermed gikk andre halvdel litt raskere.

Helge, som jeg trodde jeg hadde ristet av meg, kom som en kule på km 10. Jeg hadde ingen mulighet til å svare på den fartsøkningen. Fokuset mitt ble egentlig bare å holde farten oppe inn til mål. Tiden ble til slutt 39.39. Det er ett minutt raskere enn jeg hadde i Sentrumsløpet! Veldig godt fornøyd med det altså.

Godt organisert
Fornebuløpet er et veldig godt arrangement. Alt er organisert bra, det er lite biler som kan ødelegge idyllen og omgivelsene er veldig bra. Funksjonærene er ivrige og heier. Det er også positivt. Skal jeg sette fingeren på noe, så må det være dokapasiteten. Eller jeg var egentlig fornøyd med det også, men er ikke like sikker på at den lille gutten bak meg i køen synes det samme. Han ga nokså klart uttrykk for  at vi voksne brukte veldig lang tid på do!

Nevnes bør også vinneren i dameklassens 10 km, Inger Liv Bjerkreim Nilsen. Sist søndag vant hun det ganske så tøffe Skaubygdaløpet (21 km). Det satt altså ikke verre i beina enn at hun vant greit i dag også på en god tid. Det vitner om bra kapasitet.

                                                                                                                                          TIM BENNETT

75-årsdag
Dagens jubilant: Signy Henden Rustlie feiret 75-årsdagen sin med å løpe Fornebuløpet. Barnebarna stilte i ungdomsløpet på 3 km, mens bestemor løp 10 km. Signy liker lange utfordringer og har løpt 66 maratonløp.

Hennes bror, Jon Henden, er en legende innen maratonløping i Norge. Han hadde i 1991 løpt 197 maratonløp og døde i en trafikkulykke underveis til løp nr. 198. Kondis deler ut en pris til minne om Jon Henden.


Idyllisk: Etter som utbyggingen av Fornebu skrider fram, blir omgivelsene flottere og flottere. De parkmessige områdene som løypa går igjennom er grunn nok alene til å delta i Fornebuløpet.