I 2011 lå tåka tjukk på Mellomkollen (bilfrt). I 2012 bøtta det ned 1 time før start, men klokka 18:00 når starten gikk tittet sola frem på Mellomkollen.  Foto: Oddvar Røsten

Rett til Værs!

Rett til Værs! innleder Maridalalpenes Motbakkekarusell og cup. Den arrangeres for fjerde år på rad og består av  5 motbakkeløp.

Rett til Værs
Fagervann Opp
Sellanmrå Opp
Gaupekollen Opp
Skjennungsstua Opp

Rett til værs er fulltegnet og det er ingen etteranmelding.
 

Det er mange sterke navn på startlista i år ikke minst på kvinnesiden. Suveren vinner av Fornebuløpet Inger Liv Bjerkreim Nilsen er påmeldt.  Løyperekordholder Ingrid Damgaard er påmeldt. Vinner av Motbakkeløpcupen i Maridalsalpene de siste årene Karine Fluge Ulleberg er på startlista. Den meget gode skiløper og motbakkeløper Solfrid Braathen er klar. 

På herresiden mangler i år brødrene Bergstå og Eirik Gramstad, men tidligere vinner av Motbakkecupen i Maridalsalpene Stian Remseth Andresen er klar. Det er også  bronsemedaljør fra både det svenske og norske maratonmesterskapet Martin Kjäll-Ohlsson.  Vinner av halvmaraton i Holmestrand og nr.2 i Vestfold Ultra sist helg  Simen Rustad skal også prøve å komme seg raskest opp til Mellomkollen.

Skiesset Ine Wigernæs var med den gang skiløperne i LYN satte opp denne traseen på 90-tallet som gjorde at det ble et løp.
Den historien leser du om her. Nå skal Ine tilbake til løpet og stiller til start på Mobekken. Ine er sjøl i meget god form og ble for kort tid siden nr.3 i RYE-løpet.

Først og fremst handler Motbakkeløpene i Maridalsalpene om å få seg en god treningsøkt i sosialt samvære med andre.
De arrangeres av Sognsvann Rundt Medsols med venner, her er det ingen startnummer og det hele skal være så enkelt som mulig. 
 


Fagervann bærer sitt navn med rette. Et av de fineste vann i Nordmarka. 2.juli arrangeres Fagervann Opp for 6.gang.

Fagervann opp

Fagervann Opp arrangeres tirsdag 2.juli og påmeldingen åpner kl.18:00 i kveld. Ifjor ble løpet fulltegnet (deltakerbegrensning på 100)  på 52 timer. Mer om begge disse løpene og de andre løpene i Motbakkeløpene i Maridalsalpene kan du lese om her.