Glommaløpet ble i år arrangert for første gang. Løpet gikk på den naturskjønne og idylliske Glommastien som følger landets største elv fra Sarspborg til Fredrikstad. Starten fant sted på Sarpsborg Torg  og hadde målgang i Gamlebyen i Fredrikstad. Distansen var 10 miles, det vil si drøye 16 km. 

Årets nyvinning fikk en god start, noe de 216 fullførende deltagerne var et bevis på. I tillegg kom 13 stafettlag. Med  ti etapper blr det 130 personer. Totalen ble dermed 346 

Ikke uventet var det Håkon Brox, Tjalve som tok seieren i Glommaløpet. Vinnertiden 56.13 var nesten to minutter bedre enn August Magnus Flø, Fredrikstad IF. Petter Jørgensen ble nummer tre. 

- Jeg løp i jevnt god fart og tok løpet som en bra treningsøkt. Det var et veldig fint arrangement og løp, kunne dagens vinner Håkon Brox fortelle til kondis.no etter målgang i Gamlebyen i Fredrikstad. Han kunne også fortelle at han neste måned skal gifte seg samme sted.
 
Også hans kommende ektefelle, Julie Haabeth, deltok i Glommaløpet, men på grunn av sykdom de siste dagene måtte hun bryte løpet. 
- Jeg hadde lyst til å være med og gjorde  et forsøk, men fant ut at det var best å gi seg, fortalte jenta som opprinnelig kommer fra Fredrikstad.
 
Hun hadde fram til hun brøt løpet etter 7 km hatt følge av sin kommende svigermor Synøve Brox. Sistnevnte fortsatte, og tok en klar seier blant kvinnene med tiden 1.10.10. Kampen om andreplassen blant kvinnene ble jevn, og der sikret til slutt Ingvild Aurebekk seieren foran Anja Ringstad. Tidene deres ble henholdsvis 1.17.32 og 1.17.38. 

Totalt 13 stafettlag fullførte Glommaløpet. Team Borregaard vant på tiden 1.10.09. 

Det var godt vær for løping. Rett over 20 grader og delvis sol, men en til tider lei motvind måtte løperne kjempe med. 

Glommaløpet var et samarbeid mellom Fredrikstad IF og Sarpsborg IL, og årets arrangement var en svært god start på et løp som har potensial til å vokse seg større med årene. Planen er at Glommaløpet skal skifte løpsretning hvert år, så neste års løp vil dermed ha start i Fredrikstad og målgang i Sarpsborg. 

Komplette resultatlister

Artikkel og bilder i Fredrikstad Blad

Artikkel i Sarpsborg Arbeiderblad

Arrangementets hjemmeside

       
1 STURLA 01:10:10
2 FREDRIKSTAD SKIKLUBB 01:17:32
3   01:17:38
         
       
1 NORGE 00:56:13
2 FREDRIKSTAD IF 00:58:07
3 DANSKE BANK 01:01:27


Håkon Brox stormer over vindelbroa ved andedammene i Gamlebyen og i mål som vinner av Glommaløpet 2013. (Foto: Ann-Christin Folmer)


Raskest av alle kvinnene var Synøve Brox, som løper i klassen 50-54 år. (Foto: Ann-Christin Folmer)
 
Fredrikstads egen August Magnus Flø løp inn til andreplassen blant herrene. (Foto: Ann-Christin Folmer)


Petter Jørgensen tok en finfin tredjeplass totalt. (Foto: Ann-Christin Folmer)


Kondis-reporter Bjørn Johannessen fra Halden IL på vei mot fjerde plassen.   (Foto: Ann-Christin Folmer)


Slutten av løpet mellom Sarpsborg til Fredrikstad gikk på "Vollane" rundt Gamlebyen i Fredrikstad. Ozzy Gurung (333) og Geir Willadsen (266) i fint driv mot mål. (Foto: Ann-Christin Folmer)


Her entrer Tom Sognslien, Fredrikstad IF, den erverdige Gamlebyen i Fredrikstad.  (Foto: Ann-Christin Folmer)


Porten inn mot Gamlebyen. (Foto: Ann-Christin Folmer)


(Foto: Ann-Christin Folmer)