Geir Råheim (bildet) bestemte seg allerede før Nordvest maraton i fjor at han ville springe 100 maratonløp før han ga seg med løping. Da hadde han allerede gjort unna noen maratonløp og det ga mersmak. Av venner fikk Geir overrakt trøye med bilde og teksten: På vei mot 100 maraton. Nå har Geir snart sprunget 20 maratonløp og er igjen klar for Nordvest Maraton med start ute på Runde, ytterst i havgapet.

Nordvest Maraton er et forholdsvis lite arrangement med 40-50 deltakere hvert år, fordelt på heil- og halvmaraton. Det blir arrangert i utkant-Norge og er særegent med naturvakker trasé i vestnorsk kystlandskap.

Fra starten på Runde går løypen over flere bruer gjennom kommunene Herøy, Ullstein og Hareid. Halvmaraton starter i Torsetbakken, halvveis i løypen. Alle løper i mål på Hareid Stadion og der går også bussene til starten på de to distansene.

Vidar Vollsæter i Hareid IL sier at arrangøren er klar til å avvikle det 23. Nordvest Maraton og lover pengepremier til vinnerne og ellers fine premier, samt medaljer til alle som fullfører.

Les reportasje fra Nordvest Maraton 2012

Praktisk og nyttig informasjon får du på Nordvest maraton si hjemmeside

Se arrangementet på terminlisten

Se langtidsværmelding for Runde


I fjor stilte 11 menn og ei kvinne på startstreken til hovedstarten på maraton ute ved Rundebrua
(i bakgrunnen)


Herøybrua er ei av fire bruer maratonløperne må springe over for å komme til mål på Hareid