Jonathan Albon hang seierssikkert på et av hindrene etter at han hadde vunnet det aller første Viking Race.
Foto: Stian S. Møller

 

Snaue 500 fullførte det første Viking Race
Det ble et meget vellykket Viking Race. Rammen kunne ikke vært bedre. Det var et strålende sommervær og over 20 grader, knallblå himmel og så godt som vindstille. Av vel 570 påmeldte, stilte 497 til start og hele 492 fullførte.
 
Det ble meldt om kun 30 mindre skader og ingen verre enn at de ble tatt hånd om på Tryvann. Kun 9 brøt underveis.
 
Dette var en konkurranseform som var helt ny for de fleste. Dog ikke for vinneren Jonathan Albon, engelskmann på 24 år med norsk kjæreste, som har vunnet flere slike obstacles-run (som han kalte det) i England. Men dette var hans første seier "abroad". At alle de norske vikingene har en utfordring i å lære seg denne nye formen for konkurranse, ser vi når nr. 2 var nesten tre minutter bak vinneren, som brukte 20 minutter. Ren utklassing av de norske vikingene! 

På kvinnesiden ble det dobbelt Pentatletes. Thorsvik og Sandnes er i militæret hvor de driver med militær femkamp, idretten som Øystein Sylta drev med før han gikk helt over til løping.  Så jentene hadde god trening med hinderløping fra løp i militæret. De hadde ønsket seg en lengre løype og flere hindre, fortalte de til kondis.no etter løpet

Deltakere fra andre miljøer enn løpskjernen
På alle løp av en viss størrelse er det en god del kjente fjes å se. Slik var det ikke på Viking Race, det var bare 2 av nesten 500 deltakere vi kjente igjen (vi så riktignok ikke alle). Her var det deltakere fra Crossfit, militær femkamp, militærforlengninger og mange med bakgrunn fra treningsstudioene. Men også lag som f.eks. Netcom 4G som stilte med 8 utøvere.

Løpet for lag og samarbeid
I hinderløp dreier det seg om mye, mye mer enn å vinne. Selv om det var noen som løp i singelklasse og ikke på lag, hadde de fleste et lag de løp på. Kondis spurte mange av deltakerne om hva som var det beste med Viking Race og alle snakket om lagsamarbeidet. Vi så også flere utøvere som hjalp utøvere på andre lag. Det var opplevelsen som sto i sentrum denne fantastiske sommerdagen på Tryvann. Vi spurte flere av deltakerne om de skulle være med på X-run (Neste hinderløp 14. september i Østmarka) og der var det delte svar. Men på spørsmålet om de skulle være med på Viking Race neste år, var det et enstemmig JA!

Arrangøren beklager problemer med tidtakning
Det var puljevis start med 15 minutter mellom hver pulje, dessverre fikk mange 15 min. tillegg i tiden grunnet for lite informasjon, skriver arrangøren i sin blogg. 

 

Viking Race i mediene

OsloBy/ Aftenposten - Se kompisgjengen i aksjon i hinderløypen
DN - Tøff og trendy viking-dyst
God Morgen Norge - Ena
God Morgen Norge - Andreas
DinSide - DinSide tester hinderløp
SMF - Viking Race

 

BLOGGER
Gaute Remman Gunleiksrud:  Viking Race
Jannes treningsboble: Viking Race - Action fra start til slutt!


Onsdag blir det Viking Race på Ukas forsprang
Andreas Dietzel, løpsleder for Viking Race kommer på besøk og forteller om erfaringene fra det aller første Viking Race. Her kan en stille spørsmål om løpet både før og under sending.
HER kan en se sendingen.
 


Marita Thorsvik, Pentatletes ble raskeste kvinne i Viking Race etter å ha kommet fire sekunder før lagvenninnen Hanne Sandnes i mål.                Foto: Stian S. Møller


Det andre hinderet etter starten var gjørmekryping under et nett av tråder. Her var det mange forskjellige teknikker og noen imponerte med utrolig rask passeringer.  Vi ser startnummer 97, som er Monica Temmen. Hun løp for Hot Viking Women
Foto: Stian S. Møller
 

10 BESTE KVINNER

1 176 Marita Thorsvik (NOR) K Viking PENTATHLETES 00:26:49
Detaljer
2 175 Hanne Sandnes (NOR) K Viking PENTATHLETES 00:26:53
Detaljer
3 170 Henriette Kløvstad (NOR) K Viking   00:28:10
Detaljer
4 417 Vibeke Lindsø (NOR) K Viking TEAMET 00:29:34
Detaljer
5 368 Lise Talge (NOR) K Viking TEAM MACHINE 00:29:50
Detaljer
6 414 Elise Frengen (NOR) K Viking   00:32:33
Detaljer
7 562 Liv B. Lystad (NOR) K Viking   00:35:32
Detaljer
8 497 Bergljot Rosvoll (NOR) K Viking   00:35:42
Detaljer
9 518 Maria Kathrine Rønning (NOR) K Viking TEAM B&R 00:36:02
Detaljer
10 456 Mette Kristine Silseth (NOR) K Viking   00:36:08
 

  10 BESTE  MENN

 

1 169 Jonathan Albon (GBR) M Viking NULL 00:20:12
Detaljer
2 461 Trond Vognild (NOR) M Viking 2XU NORGE 00:20:38
Detaljer
3 429 Sindre Wiig Nordby (NOR) M Viking NJÅRD 00:23:11
Detaljer
4 376 Andreas Krohg Stabell (NOR) M Viking GREEN MACHINE 00:23:36
Detaljer
5 436 Kim Skotte (NOR) M Viking PULSKAMERATENE 00:23:42
Detaljer
6 443 Allan Bowe (GBR) M Viking RAWFOCUS 00:25:28
Detaljer
7 426 Bernt Vinsnesbakk (NOR) M Viking FORENINGEN AVD BERGEN 00:25:31
Detaljer
8 423 Kristian Bøckman (NOR) M Viking NULL 00:25:38
Detaljer
9 558 Alfred Borgenvik (NOR) M Viking NULL 00:26:14
Detaljer
10 424 Eduardo Gomez Valladares (MEX) M Viking NULL 00:26:20
Detaljer

 

ALLE   RESULTATER

 

                                                                ALLE FOTO:  Stian S. Møller Bildetekster: Heming Leira


Hot Viking Women stolte og klare for Viking Race.
 


Som en liten oppvarming måtte deltakerne over dette hinderet før de gikk frem til startstreken.
 


Andreas Dietzel, initiativtaker til Viking Race gir de siste informasjoner til deltakerne i den første pulja. De 500 deltakerne som startet ble delt inn i puljer på rundt 60 deltakere med start hvert kvarter.
 


Det aller første Viking Race er i gang. Det er mye skogsarbeid i området hvor Viking Race ble arrangert på nedsiden av Tryvann, med start på parkeringsplassen mellom Øvresetertjern og Tryvann. Så de 200 første meterne  var underlaget pukkstein.


Etter et veldig lett hinder hvor en bare skulle krype under en vegg, kom en av favorittøvelsene, ikke minst for fotografene. Krabbing i gjørmehøl. Ikke så djupt gjørmehøl som det beryktet hølet i Råskinnet. Men i VIking Race må en krabbe under et nettverk av tråder.  Her var det STOR forskjell på teknikken. De raskeste, som vireklig imponerte, lå helt ned til bakken og  det lignet mye på hvordan enkelte dyr fyker fremover langs bakken.


 


Dette var ikke den eneste som filmet sitt eget løp. Vi så minst 5 GoPro-kameraer og en Countour. Men det var sikkert mange flere. Her er det Ole Aleksander Ringdal fra Crossfit Bergen


All grunn til å holde hue lavt. Dette gikk bra sjøl om det ikke ser helt sånn ut.


Mange brukte hansker, noe som så ut til å være lurt. Men bl.a. de to raskeste kvinnene løp på bare nevene å syntes det var helt greit.


Her ser vi hvorfor det er en fordel med puljer. Det kan fort bli trangt gjennom hindrene. 


Hinder nr.3 : Her gjaldt å dra seg opp med tau og fire seg end med tau på den andre siden.


Til venstre for hinderet ser vi en av vaktene forklare. Ved hvert hinder var det minst 2 hindervakter som sørget for at øvelsene ble riktig gjennomført. Ved dette hinderet slapp en til noen utøvere, mens resten måtte vente på tur. Det hele så imidlertid ut til å gå rakst unna uten noe særlig venting. 


Det tredje hinderet lå flott til rett ved parkeringsplassen og ved Tryvannstårnet så her var det godt med tilskuere.Noen hadde kledt seg ut  og poserte rompefint for fotografen.Humøret, smilene, gleden og samarbeidet preget Viking Race. Mer enn noe annet var dette en OPPLEVELSE!


Den fjerde øvelsen var det mange som trodde skulle være "lett". Det gikk ut på å bære en vedkubbe opp en bratt bakke på 100m , 20 m bortover og så nedover. Noen prøvde seg på å løpe med kubben oppover, men det var rask gange som gjaldt for de fleste.


Det var skikkelig bratt.  


Etter vedkubbebæringen gikk det rett over i tauhinder. Her var det kun tillatt med 3 av gangen.


Etter flere hundre meter løping på slette og sti dukket dette hinderet opp. Ved hindre som dette og andre var det en mulighet for å stå over hinderet og heller velge å kjøre 10 burpees. Som er en øvelse med armheving etterfulgt av spretthopp.


Eivind B Knudtzon plankeløping gjennom myr


Nesten kamuflasje T-skjorte.


Ved dette hinderet skulle klatre opp og berører vaieren som tauet hang i.


Dette siste hinderet lå rett ved Voksenkollen stasjon på Holmenkollbanen. Monkeybars er navnet på dette og var et ganske utfordrende hinder. Mange måtte hoppe opp for å rekke hinderet.


Denne metoden var lov . 


Kultuhistorisk museum var på plass.


Mens hamburgeren på turistkiosken på Tryvann var den værste hamburgeren fotograf Stian S. Møller hadde smakt i sitt liv (og han var sulten) og den kostet , sier og skriver 100.-kr.  var kvalburger´n på Viking Race smakfull og det var rikelig med grønnsaker sammen med burgerbrødet og en rekke spennende dressingtilbehør.


Dinbestefest sto for musikken som dundret utover start og målområdet.


Det var flere medier enn kondis.no tilstede


Martin Weider 


Marita Thorsvik, Pentatletes raskeste kvinne i det første Viking Race klemmer til speaker´n.