Helgen 19. og 20. oktober slår Bergen by til med hele fem forskjellige typer løp. I likhet med ny statsminister fra Bergen er det bare å kaste seg over nye oppgaver og delta med stor glede. Og glede finnes det i idrett. Bare sjekk ut hva som er på programmmet innenfor Hordaland fylke. 

Først ut på lørdagen kl.12  starter maratonkarusellen ved Fana Stadion med både hel og halvmaraton. Like etter kl. 13 er det Bjarte Vik (klikk på bildet for stor utgave) som har sitt eget "Eliteløp" på Osterøy. Det er en svært rask 5 km i naturskjønne omgivelser. Bjarte Vik som pryder forsiden på artikkelen er her avbildet da han vant Loddefjordløpet i 2011 på 10 km i sterk vind.

Senere på lørdagen kl.14.30 er det Kalandseidet IL som arrangerer motbakkeløpet Stego Opp. 
Søndag kl.12 byr Varegg på første av tre etapper til Blåmanen. Alle tre etappene starter nå ved Fjellveien like over klubbhuset til Varegg.

Like etter kirketid søndag kl.13 er det Loddefjordløpet for 35. gang. Ved Alvøen Idrettspark starter barneløpene kl.12.30, deretter er det felles start for både 5 og 10 km kl.13. Fra treneren i Norna-Salhus, Arne Tømmernes, igjen melde om en stor tropp til deltakelse i Loddefjordløpet. Der vil også en av kretsens beste komme til start for mulig prøve å slette 10 km rekorden i løpet.

Værprognosene for helgen sier sol og pent vær fredag, utover lørdag og søndag blir det overskyet men opphold. Da er det bare å finne frem joggeskoene, alt fra konkurranseløpere til aktive mosjonister. Loddefjordløpet har også barne og ungdomsløp inne på Alvøen Idrettspark søndag.

Under finner dere bildeserie fra de aktuelle løpene fra tidligere år.


Tekst og Foto : Jørgen PettersenDSC_0774.jpg
På Osterøy i Bjarte Vik sitt "Eliteløp" ligger denne kirken pent til på Bruvik i målområdet etter 5046 meter. Det er start ved Vik ca. 5 km før Bruvik.

DSC_0781.jpg
Løpet kan absolutt anbefales i det svært naturskjønne Osterøy. Løypen er flat og svært rask. Bildet er fra kaiområdet på Bruvik. Starten går bakerst i dalen på bildet.

DSC_0778.jpg
Lokal kafe på Bruvik skaper god hjemmekoselig stemning. Trivelig å være med som utøver og heiagjeng for sine kjære. Bildet er fra fjorårets løp.

DSC_0848.jpg
Loddefjordløpet har en lang tradisjon og mange sterke navn har satt sine spor på resultatlistene gjennom 34 år. Bildet er fra målområdet ved Alvøparken 2012.

DSC_0854.jpg
Starten på fjorårsløpet hvor Jørgen Tvedt, midt i bildet, slo Bjarte Eikanger på 5 km. På 10 km var det Mulugeta Zewde som vant.

DSC_0992.jpg
Pallen på 5 km i 2012 med Bjarte Eikanger til venstre, i midten med vinneren Jørgen Tvedt, og ytterst til høyre ser vi Thomas Ryngøye på tredjeplassen.

DSC_0975.jpg
Glade ungdommer fra lokalmiljøet rundt Loddefjord. Alvøparken kan by på flotte grusveier gjennom skogen.

DSC_0926.jpg
Bjørn Tore Kronen Taranger fra BFG Bergen, besøkte også Loddefjordløpet. Med sin kjære datter Tora Othilie blåste han gjennom skogen uten problem. Ingenting er vanskelig for denne karen som vet hva det vil si å oppnå sine mål.

DSC_0135.jpg
Skal du få en slik premie etter endt sesong er du bare nødt til å stille opp på lørdagens maratonkarusell ved Fana stadion. Fem på bergensk jord er blitt eg begrep som mange er villige til slite litt ekstra for. På bildet fra nyttårsaften 2012 er det halvmaraton gjengen som fikk sine velfortjente premier.

DSC_0206.jpg
Sterke minner og opplevelser fra maratonkarusellen desember 2011 ble det når Miguel Blanco fra Spania løp for sin da nylig avdøde venn. Miguel er svært rørt når han kom til mål på sin halvmaraton.

DSC_0208.jpg
I sterk vind, kulde, regn, haglbyger og alt hva Bergen by kan finne på å sende ned fra himmelen, stoppet ikke spanjolen fra Tarifa utenfor Malaga sitt kjempeløp på 1.12.33 på halvmaraton. Miguel er nettopp kommet i mål og hans tanker er hos vennen Pepe Serrano,- dagens seier var en takk til Pepe og i dag var han min største supporter, forteller Miguel. Pepe døde under et sykkelløp altfor tidlig og var også en meget god løper.