Loplabbet_butikk_Ski_foto-Trond-Johannesen (640x480).jpg

Löplabbets butikker var pyntet til fest, her fra butikken i Ski etter at løperne har begynt å komme i mål, i 3.etg på Ski Storsenter (foto: Trond Johannesen).

Interessen for Löplabbets Ribbemaraton tok helt av i år. En måned før løpet ba løpsleder Geir Frykholm om "ikke mer promotering"!  Da hadde antall påmeldinger passert 100... og nye kom til hele tiden. Løpsdagen var det 132 forhåndspåmeldte, det kom i tillegg en hel del etteranmeldinger - men også noen forfall.

Fra 7 til over 120 deltagere, Norges 7. største maratonløp
For seks år siden var vi 7 løpere på det første Ribbemaraton, som egentlig var et ultraløp (mer enn 50 km langt) med start og mål på Lysaker, men de siste årene har distansen vært maraton - mellom Löplabbets butikker i Sandvika og Ski. I fjor var det imponerende 30 deltagere, og Frykholm "fryktet" at det ville bli inst 50 i år - og det ble det!

I år er det bare seks norske maratonløp som har hatt flere deltagere enn Löplabbets Ribbemaraton: Oslo Maraton (2289), Nordmarka Skogsmaraton (649), Midnights Sun Marathon (565), Bergen City marathon (326), Jessheim Vintermaraton (170) og Stavanger Maraton (134)

P1040143_Siste_instrukser.jpg

Straks start, Sandvika sentrum er sperret av løpere og Frykholm kommer med de siste instruksene...(foto:Olav Engen)

I skrivende stund har Frykholm registrert 121 tider i mål, men dette er et foreløpig tall. Vi kommer tilbake til dette og den ikke viktige resultatlista senere.

Resultatlista ikke viktig...
At resultatlista ikke er viktig skyldes at dette er lagt opp som en "sosialmaraton" der hyggelig løpersamvær er viktigere enn tiden - men å fullføre er selvsagt viktig for alle. Ut fra start forsvant over 100 løpere i en felles tetpulje i veldig rolig fart for noen, rolig for andre, litt fort for ytterligere noen og litt for fort for de siste. Noen tok det roligere helt fra start, og gentleman Frykholm la seg solidarisk sammen med de bakerste av disse fra 5 km til målgang.

P1040144_Feltet_forsvinner.jpgFeltet forsvinner, gråværet klarte ikke å ødelegge den gode stemningen. Ikke er det mye som minner om vinter heller, men omtrent samtidig som de siste løperne kom til mål lavet snøen ned (foto:Olav Engen).

Tung løype, men bare fornøyde deltagere
Det er nok flere som er glad for at tiden ikke var det viktigste denne dagen. Ribbemaraton er ei tøff løype, ikke minst opp mot Ekebergplatået, men det er mye slake bakker opp/ned hele siste halvdel. Totalt er det snakk om 470 høydemeter. Duskregn et par timer og periodevis sterk motvind sleit også på kreftene, men her var det bare blide løpere å se. Litt mindre pratsomme jo lenger ut på turen man kom, men selv uten de utallige Facebookmeldingene som strømmet inn utover ettermiddagen og kvelden, ville vi forstått at dette var et populært tiltak.

Cathrine_Holme_Ragnhild_Audestad_Stian Løkken_Andreas_Gossner_Siw-Mette_Thomassen_Kåre_Finstad_Lona_foto-marianne-følling (640x480).jpg

En fornøyd gjeng etter målgang, flere av dem med gult (er kult) bevis på deltagelsen. Fra venstre; Cathrine Holme, Ragnhild Audestad, Andreas Gossner, Siw-Mette Thomassen og Kåre Finstad Lona, Foran; Stian Løkken (foto Marianne Følling)

Mye for penga (hvilke penger?)
Löplabbets Ribbemaraton har altså 0,- i startkontingent. For den prisen får deltagerne ekstra stor rabatt løpsdagen på butikkene i Sandvika og Ski, de får et tilrettelagt arrangement med bagasje fraktet til Ski, de får boller av flere slag, cola og deltagertrøyer ved målgang, dusj i nærliggende treningssenter og ikke minst en mulighet til å trimme vekk ribba over 42 kilometer sammen med andre løpere. Det er vel ingen grunn til å kreve startkontingenten tilbake?
 

Flere bilder fra Ribbemaraton 2013:

P1040121_Trangt_døra_Sandvika.jpg

Löplabbets butikk i Sanvika er ikke tilpasset 120 samtidig besøkende... (foto: Olav Engen)

P1040122_Masse_folk_løplabbet_Sandvika.jpg

Handling og skravling fra tidlig morgen og fram til start kl 10:00 (foto: Olav Engen)

P1040124_Registrering_av_løpere.jpg

Deltagerne må registreres. Ingen løper med startnummer, men tar tiden selv som rapporteres i butikken i ski (foto: Olav Engen)

P1040128_Hans_Olav_Stensli_Marianne_Følling_Sølvi_Stensli.jpg

Tre blide og forventningsfulle løpere: Hans Olav Stensli, Mariane Følling og Sølvi Hjelmeland Stensli (foto: Olav Engen)

P1040132_Sjefen_i_butikken.jpg

Geir dirigerer troppene,både ansatte og løpere... (foto: Olav Engen)

P1040135_En_som_trengte_nye_sko.jpg

Se her, disse setter jeg igjen. Har fått kjøpt meg nye sko jeg skal bruke i dag, sier denne karen (foto: Olav Engen)

TP_kyststien.jpg

Ribbemaraton går 41 kilometer på asfalt og en herlig kilometer på kyststien utenfor Veritasparken mellom Lysaker og Skøyen (foto: Tomas Pinås).

TP_Kyststien2.jpg

Lang, lang rekker på kyststien (foto: Tomas Pinås).

TP_Kyststien3.jpg

Fantastiske løpsforhold i "skauen" i romjula (foto: Tomas Pinås).

TP_Rådhusgata.jpg

Etter ca 15 km løper det i Rådhusgata (foto: Tomas Pinås).

TP_Oslo_S_samling.jpg

Fotografen har samlet tetfeltet ved Oslo S, der ble det en stopp for å samle - i alle fall det meste av - troppene (foto: Tomas Pinås).

P1040146_Samling_Oslo_S.jpg

Etter hvert var over 100 løpere samlet... en hyggelig gest for oss som kom litt etter... (foto:Olav Engen)

P1040148_Eline_øidvin_Jard_Bringedal.jpg

Eline Øidvin har bare 10% syn på ett øye, og spurte på Facebook om det var noen som ville løpe med henne... og fikk umiddelbar respons. Jard Bringedal tok seg galant av Eline de 42 kilometerne til Ski (foto:Olav Engen)

42 km? eller var det 43 eller 44? De som løp helt etter oppgitt rute (ikke merket) havnet på oppunder 43 km,men vi hørte også om løpere som hadde 42 og 44 km på grunn av litt feilløping mot slutten - uten at noen brukte mye energi på det.

P1040150_Trapp_ved_Barcode.jpg

Så er feltet i gang igjen, her i ei trapp på baksiden av Barcode ikke langt fra operaen (foto:Olav Engen)

P1040155_Opp_mot_Ekeberg.jpg

Feltet strekker seg ut i starten av bakkene mot Ekeberg (foto:Olav Engen)

TP_Opp_mot_Ekeberg.jpg

Lang lang rekke med løpere (foto: Tomas Pinås).

TP_Opp_mot_Ekeberg2.jpg

To unge kvinnelige løpere. Det var en veldig høy andel kvinner i feltet, kanskje konkurranseformen appelerer spesielt til dem (?)  (foto: Tomas Pinås).

P1040159_Jannicke_Ekelberg_og_Skijentene.jpg

Et uskapt bilde av fire skapskodde kvinner fra Ski, men kondisblogger Jannicke Ekelberg svevende til venstre. På sin "Lettbent julekalender" hadde hun Löplabbets Ribbemaraton under luke 10 http://www.lettbent.com/2013/12/lettbent-julekalener-luke-10.html  (foto:Olav Engen)

Halvor_Ronneng_Tomas_Pinås_Ski_storsenter (640x480).jpg

Halvor Ronneng og Tomas Pinås med tomler opp utenfor Ski Storsenter som var målgang for løpet.

Kondis_på_Løplabbet_ski (640x549).jpg

Inne på storsenteret hadde Kondis rigget seg til i Löplabbets butikk i håp om å kapre noen flere medlemmer. Kondis daglige leder Marianne Røhne tok seg av vervingen denne dagen.

Jard_Tim (640x506).jpg

Kondispresident Tim Bennet med SkiGo buff (ikke Kondisbuff altså) løp selv, og oppsummerte på Facebook etterpå: ..med dagens Ribbemaraton,er fasit siste 30 dager -631,5 km med løpesko!
Jard Bringedal med finishertrøye vant dagens kamp om å komme med på flest bilder.

Anine_Meadows_Elieson_Ylva_Flescig_Kristine_Borthen (640x480).jpg

Ylva Flesvig, Kristine Borthen og Anine Meadows Elieson etter fullført maraton. Selv om dette er unge jenter var det bare Ylva som debuterte, og det kalrte hun med glans (foto lånt på Anine's Facebookside).

Eline_øidvin_Jard_Bringedal_Sandvika (640x379).jpg

Her har vi Eline Øidvin og Jard Bringedal igjen, nå med vel fortjente finishertrøyer.

Synne_Jacob (640x640).jpg

Ektefellene Synne Granå Vesterhus og Jacob Jacobsen løp maratondistansen i følge - og er like fornøyd som alle andre.