Jevnt snøfall hele dagen ga et sliteføre på 15 kilometeren på Lillehammer torsdag. Tror det er lenge siden et norsk mesterskap er vunnet på over 40 minutter. 3 sekunder under 41 min var Simen Østensens vinnertid.

Simen gjør ofte gode løp når det er vanskelig å gå. Teknikeren mestrer dette perfekt og vant også BUL-sprinten før jul under tilnærmet like forhold. Så mange i toppen i Norge presterer på internasjonalt nivå slik at triumfatoren langt fra følte seg sikker på OL-billett tross overbevisende form.

Østensen har vist at han kan mestre det meste via gode plasseringer i Tour de Ski, og han er norsk mester på 50 km fra Tolga i 2010, også det i snøvær.

Alle resultater
 

oestensen_simen.jpg
Simen Østensen på vei ut på sisterunden og vet han kjemper om seieren og drar til i flott diagonalgang (foto Arne Brunes)

sundby_martin_johnsrud.jpg
Martin Johnsrud Sundby har vært jevnheten selv denne vinteren og med et "sterkt" startnummer ble det andreplass (foto Arne Brunes)

sveen_simen_andreas.jpg
Skøyteeksperten Simen Andreas Sveen overrasket både seg selv og andre ved å gå inn til bronsemedalje i klassisk og var dagens gladeste medaljevinner. (foto Arne Brunes)

braathen_kristian.jpg
Kristian Braathen, Høybråten & Stovner, på vei ut fra stadion (foto Arne Brunes)

bugge_christian_tvedt.jpg
Christian Tvedt Bugge fra Kvaløysletta skilag. Klubben arrangerte NM del 2 i 2011. (foto Arne Brunes)

dyrhaug_niklas.jpg
Niklas Dyrhaug fikk en solid opptur med en fjerdeplass etter en vanskelig sesongstart  (foto Arne Brunes)

erikstad_audun.jpg
Audun Erikstad, Vadsø skiklubb, på tur ut fra stadion (foto Arne Brunes)

roeen_lars_bakken.jpg
Lars Bakken Røen, Rindal IL i løypas harde stigning (foto Arne Brunes)

fines_ola_berg.jpg
Ola Berg Fines, sambygdning med Northug i Mosvik, kler også Strindeheimdrakt. En konkurranseglad utøver med sterk prestasjon under 5 mila i Budor i fjor (foto Arne Brunes)

strand_daniel.jpg
Daniel Bjørnick, Konnerud. i snøværet (foto Arne Brunes)