Det var et stort startfelt i mennenens skiatlo med flere løpere som måtte overbevise for å få plass i den norske OL-troppen. Landslagsledelsen vektlegger imidlertid internasjonale resultater mer enn norske.

Sundby er den som har vist jevnest form hittil. Han tok det pent på de første rundene og lot de som måtte prestere, prege teten for å forsøke å overbevise ledelsen. Vinneren fulgte egen plan og slo til i langbakken på siste runde. Bare Sjur Røthe fulgte, og det ble spurtoppgjør mellom de to.

Sundby har trent på avslutninger før denne sesongen og beseiret den raske vossingen. Petter Northug virket å ha bra kontroll på OL-forberedelsene og kom inn på bronseplass.

Alle resultater

 

sundby_martin_kongepokal.jpg
Kongepokalen falt tydelig i smak forl dagens norske mester, Martin Johnsrud Sundby. (Foto: Arne Brunes)

sundby_roethe_spurt.jpg
Martin Johnsrud Sundby kontrollerte de siste meterne inn mot mål og vant foran Sjur Røthe. (Foto: Arne Brunes)

gjaerdalen_tord_asle.jpg
Tord Asle Gjerdalen kan bare ta med seg pilotbrillene og forberede seg på OL-tur. Tord Asle har en egen evne til å gå fort når det gjelder. (Foto: Arne Brunes)

sveen_simen_andreas.jpg
Simen Andreas Sveen ble nr. 4 i dag og har gjort mange gode løp denne sesongen, men kom ikke gjennom nåløyet for en OL-bilett. Daniel Myrmæl Helgestad følger bak Sveen. (Foto: Arne Brunes)

graesli_kristian.jpg
Et stort starfelt på skiatlon. Nærmest ser vi Kristian Græsli (57), Torstein Østnor (71) og Johan Hundseth (80). (Foto: Arne Brunes)

northug_petter.jpg
Petter Northug virket å ha kontroll på egen form og gikk inn til bronse. (Foto: Arne Brunes)

toenseth_didrik.jpg
Didrik Tønseth (7) har fått billett til Sotsji. Det samme har Martin Johnsrud Sundby (2). Niklas Dyrhaug (14) og Simen Østensen (10) må finne seg et annet konkurranseprogram fremover. (Foto: Arne Brunes)

klemetsdal_oeystein.jpg
Ski-NM er en massemønstring i vår nasjonalidrett. Øystein Klemetsdal (131), Øyvind Gløersen (38) og Christian Westgaard (123) holder god fart, men må likevel finne seg i å danne baktroppen. (Foto: Arne Brunes)

krogh_finn_haagen.jpg
Finn Hågen Krogh (6) hadde ikke noen stor dag i dagens skiatlon, og sto av etter hvert. Martin Løwstrøm Nyenget er nr. 21. (Foto: Arne Brunes)

ramstad_haakon.jpg
Håkon Ramstad fra Gjøvik Skiklubb. (Foto: Arne Brunes)