LIVE RESULTATER 2014

Holmenkollmarsjen er for mange skiløpere et av vinterens absolutte høydepunkt og idrettslige målsetninger. Lørdag morgen går atter en gang starten for tusenvis av spente skiløpere i Sørkedalen, og noen timer senere går de i mål i Holmenkollen. 

Holmenkollmarsjen ble arrangert for første gang i 1974. Trekker vi fra de tre årene løpet ble avlyst rundt 1990, så arrangeres rennet i år for 38. gang. Distanse og startsted har variert litt opp gjennom årene, og rennet gikk også under navnet Holmenkollen Skimaraton noen år. 

Rennets hoveddistanse er 53 km, men for de som synes dette kan bli litt i lengste laget er det også mulig å gå 25 km. 

Like strålende vær og blå himmel som det var i fjor kan årets deltagere ikke regne med å få oppleve lørdag, uten at det behøver å legge noen demper på stemningen. Det ligger i allefall an til oppholdsvær og rundt null grader, dette i motsetning til fjorårets 20 kuldegrader i Sørkedalen ved start. 

Antall påmeldte er over 6500 totalt på de to distansene. I fjor var det drøyt 6700 påmeldte og snaut 5500 fullførende. I fjor var det Eldar Rønning som vant Holmenkollmarsjen, mens Solfrid Braathen ble best av kvinnene. Rønning er i Sotsji og kjemper om OL-medaljer, og det samme er Tord Asle Gjerdalen som kom på 3. plass i fjor. Dermed er det åpent for andre langløpere i år. Solfrid Braathen er imidlertid påmeldt, og vil nok være med å kjempe om å bli beste kvinne også i årets renn. Med fire seire i løpet av de fem siste årene har Braathen nærmest blitt en "Kollen-spesialist". 

Lørdag får vi se hvordan det går...

Tidligere års Kondis-reportasjer fra Holmenkollmarsjen

Arrangementets hjemmeside

start-elite_D4N9878.jpg
Fjorårets start på Holmenkollmarsjen. Den gang var det 20 kuldegrader i Sørkedalen.. I år blir det nok nærmere null. (Alle foto: Bjørn Johannessen)

diagonalgang-kollen_D4N1733.jpg