Stor interesse
Arrangøren av maratonløp i Ålesund har opplevd stor interesse og dobling av deltakertallet de siste to åra. Det er på halvmaraton at interessen er så stor, og unge kvinner er majoriteten av de nye løperne.

Dette er selvfølgelig gledelig for arrangøren, men samtidig også utfordrende med hensyn til å ta tider på bortimot 150 løpere som man forventer vil stille opp i år.

Bildet viser Bjørn Standal og Steinar Rypdal (228) i kjent positur etter å ha fullført maratondistansen i Ålesund Maraton 2013. Klikk på bildet for større utgave.

Påmelding
Derfor vil det i år bli forhåndspåmelding med frist mandag 5. mai. Prisen for å delta er 250 kr på halvmaraton og 300 kr på heilmaraton. Velger man å melde seg på selve arrangementsdagen, blir det 50 kr ekstra å betale.

Påmelding med navn, alder, klubb/sted og distanse kan sendes til helge.fuglseth@gmail.com. Betaling kan gjøres gjennom nettbank til Ålesund Maraton v. Per Jan Helset, Petterholen 2, 6030 Langevåg på kontonummer 39001373882. 

Arrangøren, som er Kondis Ålesund og Helset Kontorinteriør, krever ikke lisenspenger fra løperne. Eventuelle spørsmål kan rettes til Per Jan Helset på telefon 91107033.

Utlevering av startnummer
På Tren Moa Treningsenter vil det fra kl. 10 den 10. mai bli utlevert startnummer, og der blir det anledning til etterpåmelding. På stedet finner en også garderober. Vær ute i god, vi venter stor tilstrømming.

Start
Starten går kl. 12.00 for begge distansene. Det blir anledning til å starte en time tildigere for maratonløpere som regner med å bruke mer enn 4 1/2  time. Halvmaratonløpere som vil bruke lang tid er også hjertelig velkommen. 

Premiering
Det blir deltakermedalje til alle pluss at alle klassevinnere får pokal. Det vil også bli pengepremie til totalvinnerne på begge distansene, både for kvinner og menn, 1000 kr til hver. Videre blir det trekt ut et stort kunstverk, laget av Kristoffer Helset. De to vinnerne på maratondistansen får håndlaga vase av glassblåseren Cornelia Skuggen som ekstra premie. Det blir også utlevert pokaler for 10-15 og 20 års deltakelse.

Neste år
Arrangementet er nå blitt så stort at neste år satser vi på automatisk påmelding- og tidtakingsystem, noe som nå tvinger seg fram. Da blir det engangsbrikker på startnummer og full resultatservice med en gang man kommer i mål.

Studer løpets nettside

Se Ålesund Maraton på Kondis sin terminliste

Les reportasje fra i fjor

Se værmelding for Brusdal på yr.no

Ryste_Vangen.jpegDe to beste på halvmaraton kvinner i fjor, der vi opplevde stor deltakelse i kvinneklassen. Fra venstre Kari-Anne Tryggestad Ryste (nest best) og Anne-Berit Vangen som vant halvmaraton