Ingressbildet:
Vinnerne på 10 km: Annie Bersagel, Tjalve og Mathias Nipen, SK Vidar  

Tekst og bilder: Kjell Vigestad

"Samleside" for reportasjer fra Fornebuløpet
Alle resultater
293 bilder også i bildebanken til Kondis


10km_start_A20G1530.jpg
Start 10 km: Et rekordstort felt med 953 løpere raser ut fra start.

10km_start_naer_A20G1509.jpg
Dronninga og hennes hoff: Annie Bersagel, Tjalve og USA, er omgitt av kun menn. Til høyre for seg har hun Philip Tavell, en tidligere terrengsyklist som i mange år var i den svenske eliten. Til venste ser vi Odd-Bjørn Hjelmeset, en ikke ukjent langrennsløper. Mannen som tok siste stikk, Mathias Nipen, åpner litt forsiktigere og sees i fjerde rekke.  

6km_Bersagel_Hjelmeset_A20G1643.jpg
Etter 6 km: Annie Bersagel drar feltet foran Odd-Bjørn Hjelmeset, som sliter med å henge med.

Bersagel_foran_Nipen_9500m_A20G2129.jpg
400 meter igjen: Annie Bersagel har fått en luke til beste mannlige løper, som nå er Mathias Nipen. Alt tyder på at samtlige 638 menn må se seg slått av Annie, som har dratt stort sett hele veien.

Astrid_Uhrenholdt_Jacobsen_9500m_A20G2293.jpg
Nr. 2 på 10 km: Astrid Uhrenholt Jacobsen løp på gode 35.55.

Siri_Stoermer_etterpaa_A20G2611.jpg
Nr. 3 på 10 km: Siri Størmer sto for et godt veteranresultat i sitt første år i klasse 45-49 år. 37.10 holdt også til 3. plass totalt.  

De 10 beste damene på 10 km

Plass Startnr Navn Klubb Tid Etter
1 3052 Annie Bersagel Tjalve 33.17 +00:00
2 3150 Astrid U. Jacobsen Heming/BAMA 35.55 +02:38
3 2816 Siri Størmer SK Vidar 37.10 +03:53
4 3061 Astrid Brathaug Sørset Oslo Sportslager 38.14 +04:57
5 3054 Tonje Gresslien   38.17 +05:00
6 2306 Elise Reiten Fvk 38.52 +05:35
7 3025 Selene Julie Sollie   39.55 +06:38
8 2264 Marianne Garmann Ullsand SK Vidar 40.00 +06:43
9 2100 Helene Christine Groth SK Kraft 40.05 +06:48
10 3058 Annica Hernes Fossum If 40.24 +07:07



Faghting_faces_9500m_Fjeld_Hjelmeset_Matre_A20G2167.jpg
"Fighting faces": Bare 400 m er igjen av 10 km-løpet og Ole-Petter Fjeld (3132), Odd-Bjørn Hjelmeset (2497) og Ola Matre (2928) jobber hardt for å holde farta oppe.

De 10 beste mennene på 10 km

Plass Startnr Navn Klubb Tid Etter
1 2990 Mathias Nipen SK Vidar 33.15 +00:00
2 2269 Philip Tavell WickedWednesday/H. Hansen 33.31 +00:16
3 3016 Kristian Karlsen   33.41 +00:26
4 2928 Ola Matre Modum Friidrettsklubb 33.41 +00:26
5 2497 Odd-Bjørn Hjelmeset Nittedal Il/Bama 33.45 +00:30
6 2498 Geir Simonsen Telenor/drøbak-frogn Il 33.50 +00:35
7 3132 Ole-Petter Fjeld Tønsberg FIK 33.50 +00:35
8 3028 Arild Hagesveen Bøler If Friidrett 33.50 +00:35
9 2994 Lennart Garnes SK Vidar 34.13 +00:58
9 2116 Stian Håkonsen Ringerike Brann Og Redning 34.13 +00:58



Gunhild_Halle_Haugen_4500m_A20G1431.jpg
Vant i år som i fjor: Gunhild Halle Haugen vant 5 km på  17.25 foran Marte Pedersen.

Synnoeve_Brox_A20G1498.jpg
Ny veteranrekord: Synnøve Brox har allerede i vår satt ny rekord på 5 km for klasse 55-59 år. Ved årets start var rekorden 20.10. Nå er den 18.33. En forbedring på over ett og et halvt minutt.

De 10 beste kvinnene på 5 km

Plass Startnr Navn Klubb Tid Etter
1 1019 Gunhild Halle Haugen Tjalve 17:25 +00:00
2 1078 Marte Pedersen   17:42 +00:17
3 1378 Solfrid Braathen SK Vidar 18:08 +00:43
4 1436 Enya Aspen Tjalve 18:13 +00:48
5 1444 Kari Madslien Nydalens Skiklub 18:16 +00:51
6 1324 Ida Marie DAHL Ringerike Friidrettsklubb 18:29 +01:04
7 1297 Synøve Brox Sturla 18:33 +01:08
8 1334 Hilde Gudem Vidar 18:33 +01:08
9 1232 Adele Flakke Johannessen   18:41 +01:16
10 1640 Eirin Asp Bygdøy IL 18:52 +01:22



5km_start_nr1og2og6_A20G1154.jpg
Start 5 km:
Vi ser de tre beste på 5 km rett ved hverandre. Vinneren Øystein Mørk (nr. 1395), toeren John Henry Strupstad (nr. 1448) og nr. 3 Einar Haakon Christian Rose (med hanekam rett bak Øystein Mørk). Thomas Bucher-Johannessen (nr. 1145) ble nr. 5.

5km_Thomas_B-Johannessen_H_Amundsen_A20G1346.jpg
Tyrving på hjemmebane: Fornebuløpet arrangeres av Friidrettens Venner i samarbeid med Tyrving og Snarøya Sportsklubb. Her kniver Harald Østberg Amundsen (nr. 1012) og Thomas Bucher-Johannessen om seieren i klasse 16-17 år, hvor det ble dobbeltseier til Tyrving. Harald vant sekundet foran Thomas.

Kari_Madslien_Trond_Hansen_Enya_Aspen_Oeivind_Skare_A20G1470.jpgMot mål på 5 km: Kari Madslien (t.v.) vant klasse 45-49 år på 18.16 og ble nr. 5 totalt blant 231 damer. Foran henne løper Enya Aspen, som ble nr. 4 totalt. Og så er det to gutter, Trond Hansen i Vidar-drakt og OSIs Øyvind Skare, som fant seg godt damefølge.  

De 10 beste mennene på 5 km

Plass Startnr Navn Klubb Tid Etter
1 1395 Øystein Mørk Sportsklubben Kraft 15:19 +00:00
2 1448 John Henry Strupstad Ren-eng, Fik - Friidrett 15:41 +00:22
3 1399 Einar Haakon Christian Rose SK Vidar 15:45 +00:26
4 1012 Harald Østberg Amundsen Tyrving Il 15:55 +00:36
5 1011 Asle Slettemoen IL I BUL 15:56 +00:37
5 1145 Thomas Bucher-Johannessen Tyrving Il 15:56 +00:37
7 1280 Ådne Karlsen Bekkestad Sturla 15:59 +00:40
8 1136 Pål A Kullerud Varteig Il 16:05 +00:46
9 1362 Per Erik Monsrud Oppstad Il 16:07 +00:48
10 1124 Maxim Tjøtta Tyrving Il 16:29 +01:10


3km_Start_alle_A20G0810.jpg
Start ungdomsløpet: Hele 360 løp 3 km for unge fra 10-15 år. 181 var jenter og 179 var gutter. Jevnere kjønnsfordeling er det vanskelig å få til.

3km_maal_jenter_en_to_og_tre_A20G0965.jpg
De tre beste jentene: Bare to sekunder skilte Lucie Magdalena Lunde Bang (nr. 50), Ane Uglem Mobakken (nr. 253) og Emma Kirkeberg Mørk (helt til høyre) i mål. Lucie vant eldste jenteklasse (14-15 år) mens Ane og Emma ble nr. 1 og 2 i klasse 12-13 år. 

Christina_Elise_Osnes-Ringen_A20G1077.jpg
Sterk klassevinner: Christina Elise Osnes-Ringen fra Lyn vant klasse 10-11 år tre sekunder foran tvillingene Maren og Ina Halle Haugen, som 18. mai var i Sverige og utklasset svenske jenter i samme klasse i Lilla Göteborgsvarvet. Men så slo disse tre jentene alle guttene i Fornebuløpet i samme klasse. Forøvrig var det Christinas bror, Filip, som er ett år yngre enn søsteren, som vant klasse gutter 10-11 år. 

De 10 beste jentene på 3 km

Plass Startnr Navn Klubb Tid Etter
1 50 Lucie Magdalena Lunde Bang Tyrving Il 10:29 +00:00
2 253 Ane Uglem Mobakken Lillomarka Skiklubb 10:30 +00:01
3 54 Emma Kirkeberg Mørk Sturla 10:31 +00:02
4 160 Pernille Karlsen Antonsen Vidar 10:38 +00:09
5 20 Ane Grøtan Wang Tyrving Il 10:40 +00:11
6 106 Maria Hartz Melling Sturla 11:00 +00:31
7 144 Marthe Dehn Tyrving Il 11:06 +00:37
8 183 Tiril Bergitte Lund Tyrving Il 11:17 +00:48
9 347 Kristin Fagerli Røa IL 11:18 +00:49
10 378 Christina Elise Osnes-Ringen Lyn Ski 11:25 +00:56



Simen_Halle_Haugen_maal_A20G0887.jpg
Raskeste gutt: Simen Halle Haugen løp tre kontrollmålte kilometer på 9.30 og var først i mål av 359 som startet i ungdomsløpet fordelt på 180 jenter og 179 gutter. 

De 10 beste guttene på 3 km

Plass Startnr Navn Klubb Tid Etter
1 30 Simen Halle Haugen Runar 09:31 +00:00
2 289 Martin Kirkeberg Mørk Sturla 09:39 +00:08
3 226 Didrik Warlo Tyrving Il 09:46 +00:16
4 288 Henrik Solheim Ruud Tyrving Il 09:54 +00:24
5 9 Magnus Tuv Myhre Jevnaker Ski 09:57 +00:27
6 302 Espen Torkildsen   10:14 +00:44
7 261 Andreas Bergsland Varteig Il 10:22 +00:52
8 159 Sondre Westby Liestøl Ullensaker/kisa Il 10:25 +00:55
9 185 Martin Haarstad Heggedal Il 10:28 +00:58
10 295 Magnus Mortensen Hellum Røa Il 10:29 +00:59



Martin_K_Moerk_maalpassering_A20G0901.jpg
Vinner klasse 12-13 år: Martin Kirkeberg Mørk blir nr. 2 totalt av alle guttene 8 sekunder bak Simen Halle Haugen og vinner klassen sin suverent på 9.39.

Halle-familien_A20G2581.jpg
Familien Halle Haugen: Fire av seks i familien deltok i Fornebuløpet og vant to av (de seks) totalseirene og tok en andre- og tredjeplass i klasse jenter 10-11 år: 

Gunhild vant 5 km med god margin 12 år etter at hun la opp som friidrettsutøver som 30-åring. Sønnen Simen (15 år) var best av alle på 3 km.

Tvillingene på 10 år, Maren og Ina (t.v.) er nettopp tilbake fra Lilla Göteborgsvarvet hvor de vant klasse 11 år med klar margin i en klasse med 463 deltakere. Maren var ett sekund foran Ina. Slik var det også i Fornebuløpet, men da ble de slått av Christina Osnes Ringen med tre sekunder i klasse 10-11 år. Det er tøffere konkurranse i Fornebuløpet enn i Göteborgsvarvet.

Og hvor var så pappa Simen Haugen, som har vunnet Birkebeinerløpet. Han var hjemme i Stavern og passet minstemann, som foreløpig må nøye seg med å løpe barneløpet i Brunlanesløpet. I år er det forøvrig nøyaktig 40 år siden pappa Per Halle løp 5000 m på 13.27. Han nøyer seg også med å løpe Brunlanesløpet, og når han gjør det, så vinner han klassen sin.

Bjoern_Lauglo_Lars_Sverdrup-Thygeson_A20G2592.jpg
To klassevinnere: Bjørn Lauglo (t.v.) var godt fornøyd med sin 10 km på 40.16, som ga klasseseier med over 3 minutter. Lars Sverdrup-Thygeson vant klasse 55-59 år på 37.33.

5km_loevetann_A20G1218.jpg
Idyllisk: Det meste av løypa for 5 og 10 km går på asfalt, men i flotte parkområder.

5km_baktropp_groent_A20G1228.jpg
Bredde: Fornebuløpet blir mer og mer et mosjonsløp for ansatte i bedrifter på Fornebu og for folk flest i Asker og Bærum. Med over 2000 fullførende løpere tar løpet et nytt steg opp lista over Norges største løp og er allerede det klart største i Akershus.

5km_baktropp_fjorden_A20G1249.jpg
Langs fjorden: 10 km-løypa går langs fjorden i begge ender av Fornebulandet og er en flott løype både for trening og konkurranser.


375 glade barn smilte seg igjennom Fornebu barneløp
De minste barna innledet løpsfesten på Fornebu en halvtime før start på 3 km. Arrangementet blir bedre og bedre og barna flere og flere for hvert år. Onsdag ble det til slutt utdelt 375 startnummer og minst 500 foreldre og besteforeldre var til der og heiet på og leiet barna rundt den drøye 350 meter lange løypa på kunstgressbanen. 

 Barn_start_A20G0657.jpg
Full fart fra start: Deltakelsen i Fornebu Barneløp økte igjen, fra 301 i fjor til 375 barn i år.

Barn_Start_barneloepet_jenter_A20G0692.jpg
Smil og idrettsglede.

Barn_Fryd_og_fall_A20G0734.jpg
Start: Mest fryd og smil, men også et par fall.

Banr_stort_smil_A20G0706.jpg
Så gøy!

Barn_arma_i_gips_.jpg
En arm i gips er ingen hindring.

Barn_Gjennomfoert_stil_i_kjole_A20G0335.jpg
Gjennomført stil!

Barn_Mot_maal_med_fart_og_spenst_A20G0602.jpg
Mot mål: Fart og innsats helt til målstreken.

Barn-Smil_og_bror_A20G0485.jpg
Med medaljen rundt halsen: Først en runde selv, og så en runde med lillesøster?

Barn_Dagens_antrekk_A20G0581.jpg
Dagens flotteste antrekk?

BarnX_Skeptisk_foer_start_A20G0636.jpg
Bekymret? To små jenter med nesten likt antrekk er spent på hva som nå møter dem. Følg med på de neste bildene...

BarnX_Klar_ferdig_loep_A20G0637.jpg
Klar, ferdig, løp! Sier speakeren. De store barna løper i full fart, mens de små ikke helt er med. Mor forsøker å få de to små jentene i gang. Fortsettelse følger.....

BarnX_Mammas_haand_A20G0644.jpg
Mammas hånd: Oj, plutselig på egenhånd. Mamma slapp grepet og sendte nr. 256 ut i den store og ukjente verden......

BarnX_mamma_maa_med_A20G0641.jpg
Retrett: Et par skritt tilbake, og der fant hun tryggheten i mammas hånd og begge var på vei i barneløpet!

Barn_61_Liten_paa_egen_haand_sjarm_A20G0500.jpg
Konsentrert: Med tunga beint i munnen går det i god fart mot mål.

Barn_Dagens_sjarmoer_A20G0758.jpg
Bitteliten: Nr. 217 gjennomfører helt uten hjelp i fin stil og med et stort smil inn mot mål.

Barn_Inkognito_fire_sikkerhetsnaaler_A20G0572.jpg
Inkognito: Det var ikke helt meningen, men med kun to sikkerhetsnåler festet og litt vind, så fløy startnummeret opp over ansiktet. Hun taklet det hele uten problemer og løp inn som vinner, - hun som de 374 andre barna som deltok.

Barn_Helt_paa_egenhaand_A20G0406.jpg
Småtass som med selvsikker mine fullførte løpet uten hjelp fra støtteapparatet.

Barn_Miinstemann_A20G0762.jpg
Minstemann? Uten støttekontakt, men likevel i kjempehumør........

Barn_Graat_A20G0716.jpg
...mens andre kom litt skjevt ut og ansiktsuttrykket forteller at dette ble litt for voldsomt for ei bittelita jente.

Barn_Sjarm2_A20G0456.jpg
Nr. 8 fullfører med forventning og i fin stil.

Barn_Saa_goey_aa_loepe_jente_A20G0569.jpg
Dette var moro!

Barn_Saa_goey_det_er_aa_loepe_A20G0551.jpg
Ja, det er sabla gøy å være med på barneløp!

Barn_Glade_barn_mot_maal_A20G0525.jpg
Innspurt!

Barn_Paa_pallen_alene_A20G0430.jpg
På pallen: I mål med medaljen rundt halsen.

Barn_Pallen_med_V-tegn_A20G0439.jpg
V-tegnet: Seieren gikk også til disse to guttene.