I helga ble Hof Toppers Duathlon arrangert for 6. gang. Dette er en konkurranse hvor både sykkel- og løpeferdighetene blir satt på prøve. Tre forskjellige distanser tilbys, man kan velge mellom to, fem og ti toppers løype. Årets arrangement gikk av stabelen i deilig sommervær, og deltakerne fikk virkelig testet ut egne grenser denne dagen.  
 
Erik_Sagbakken_DSC04304.jpgErik Sagbakken klar for ny etappe på sykkel
 
Hof Toppers er et arrangement i Vestfold for alle, men man kan med fordel stille relativt godt trent til start. For dette er et duathlon som stiller krav til utøverne. Allerede fra første stund skyter pulsen i været siden løypa starter med sterk og jevn stigning over fler kilometer. Deltakerne sykler så til angitt sykkelparkering, løper opp og ned til en topp, sykler til neste sykkelparkering, løper opp og ned til en ny topp osv. og får virkelig kjenne på egne grenser. 
 
Hof Toppers er et løp/ritt for dem som har lyst på en utfordring litt utenom det vanlige. De stadige vekslingene mellom sykling og løping krever sin mann/kvinne. Man kan velge mellom 2, 5 eller, for de aller tøffeste,10 topper. Den lengste løypa består av 75 km sykling, 25 km løp og 2900 høydemeter. I klassen 5 topper skal man igjennom 36 km sykling, 10 km løp og 1600 høydemeter. To topper er et rent mosjonsløp uten tidtakning.
 
​Vinnerne av 10 topper ble henholdsvis Wendy Fjellstad, Peaklife Sport, og Matias Allmenningen fra Kolstadhaugen Trim. Totalt startet 58 deltakere. I 5 topper stilte 112 deltakere på startstreken, og her var det Mette og Kristoffer Liset fra IL Ivrig som tok hver sin seier i henholdsvis dame- og herreklassen.
 
Ole_Dagfin_Tandberg_DSC04324.jpg
​Ole Dagfinn Tandberg, som grunnla løpet i 2009, var meget fornøyd med utviklingen de har hatt for løpet. Fra 35 deltakere første året har arrangementet vokst til hele 150. 
- Vi fikk ideen om å starte opp dette duathlonet da vi internt i klubben pratet om å ta alle de 10 toppturene idrettslaget har på én dag, forteller han. 
- For neste år er det under planlegging å arrangere de to lengste distansene som ultraløp, avslutter Ole Dagfinn Tandberg
Hof Toppers fremstår som veldig bra organisert og flott gjennomført arrangement.