Etter litt rufsete vær i Trondheim i det siste kunne Trondheim Triatlon by på sol og lite vind, noe de mange debutantene nok var fornøyde med der de ble fraktet ut til Munkholmen søndag morgen. 

Foto: Ketil Skjerve

oppstilling_munkholmen.jpg
Spente deltakere på Munkholmen før start.

"Det er ganske langt inn til land..." var nok en tanke som slo flere en denne debutanten der vi sto og ventet ute på Munkholmen. I luftlinje skulle svømmedelen være 1900 m, men pga strømmen i Trondheimsfjorden måtte vi være innstilt på at dette kun var den teoretiske lengden.

Først inn til land var vinneren av herreklassen, Ole Alsos, med Anne Grete Haugan og Mats Langnes like bak. Anne Grete satte forresten ny damerekord i XTERRA Open Water mellom Horten og Moss tidligere i sommer, 10 km svømming på 2t 20min...

svoemming_1.jpg

Opp av vannet var det godt å få hjelp av funksjonærene de første metrene, mens resten av veien til skiftesonen ble vi heiet fram av publikum.
 

steinar_kristoffersen.jpgSverre Kristoffersen, Trollveggen Triatlon Klubb på vei opp av vannet.   (Foto: Martin Karlsson)

Sykkeletappen i Trondheim Triatlon er en runde på Byneset, en lang runde på 50km. For utrente sykkelbein er det i alle fall rimelig langt. Men det var hyggelig på Byneset i dag. Folk heiet, sola skinte og utøvere slo av en kort prat på de 20 sekundene de har på å passere hverandre. Men dette var litt bak i feltet.... 
Den raskeste på sykkel var Øyvind Strømsholm Pettersen foran Arne Inge Hangerhagen og Rune Andre Bjørnerud. Beste dame var Vibeke S Nørstebø som hadde klatret opp på en andre plass etter syklingen.

oeyvind_stroemsholm_pettersen.jpg
Øyvind Strømsholm Pettersen, Team Intersport Gigant, hadde dagens raskeste sykkeltid.

Så var det klart for 12km løping i sentrum. Og for å få kjent skikkelig på syra var det lagt inn en bratt motbakke ganske tidlig i løypa. Her måtte undertegnede bare innse at gange var beste måte å forsere bakken på, noe jeg ikke var alene om. Heldigvis flatet løypa ut etter hvert og vi kunne ta fram vårt beste steg og ta imot jubel fra publikum. En spesiell takk til guttegjengen på balkongen like ved Ilaparken som bidro med flagg, fanfarer, motiverende musikk og oppmuntrende tilrop til alle på løpeetappen. 

Så skulle vi opp til Kristiansten festning... der var det også motbakke. Men med korte steg gikk den og på et vis. Så var det ned igjen og sjarmøretappen tilbake gjennom Bakklandet og over Marinen til Ila.
Raskest til beins denne dagen var Svend Erik Horg, foran Anton Kulyakhtin og Ole Audun Haabeth. Her var igjen Vibeke raskeste dame, og greide dermed akkurat å ta inn ledelsen på 4 1/2 min Hege Noreng hadde på henne etter syklinga.
 

vibeke_noersteboe.jpgVibeke S Nørstebø, Trondheim triatlonklubb inn til seier i dameklassen på tiden 03:06:36

RESULTATER
For detaljerte resultatlister med splittider, sjekk topptid her.

Se også reportasje på tv-adressa og nrk trøndelag.

 
1. Ole Alsos   2:40:54
2. Frode Engtrø Trondheim Triatlonklubb 2:47:41
3. Fredrik Frisk   2:49:07
 
1. Vibeke S Nørstebø Trondheim Triatlonklubb 3:06:36
2. Hege Noreng   3:06:54
3. Anne Grete Haugan   3:17:46ole_alsos.jpgOle Alsos ledet fra første svømmetak og løp inn til seier, nesten 7 minutter foran nestemann.

Til slutt må det tas med litt skryt til arrangøren! Dette var et flott arrangement å være deltaker i. Alt gikk på skinner og det var smilende funksjonærer over alt. Etter målgang var det bare ros å høre blandt deltakerne, og det samme sees på arrangørklubbens facebook-side nå etter konkurransen. Så selv om det ble ymtet frampå om at den nye løpetraseen var litt slem med sine motbakker, så tror og håper jeg at de fleste kommer tilbake neste år. Det fortjener Trondheim Triatlon.