- Vi i Birken er stolte og glade over å vinne denne prisen. Vi vet at prisen henger veldig høyt og at konkurransen er hard, derfor setter vi ekstra stor pris på å vinne, sier Rønningen Kleven.

- Dette er eventer i toppklasse og som hvert år setter dagsorden for tusenvis av nordmenn, sier styreleder Lasse Gimnes i Sponsor- og Eventforeningen.
 

 

Juryens begrunnelse for utdelingen:

 

«Årets hederspris går til en som har lang fartstid i idretten. Det som startet med en idé og et leserinnlegg i «Oslo Aftenavis» er i dag blitt til en butikk som bidrar til en verdiskaping på rundt en halv milliard kroner årlig i sitt nærområde. Det startet egentlig i 1932, men aktiviteten har røtter helt tilbake til 1205 og den historiske ferden da Torstein Skjevla og Skjervald Skrukka gikk på ski over fjellet med den lille kongssønnen Haakon Haakonssøn. Det første året sto 155 mann på startstreken på fotballplassen på Rena. Kvinnene fikk tilgang fra 1976, og etter hvert har aktiviteten vokst til totalt 21 arrangementer på ski, sykkel og løp, og med tilbud både til barn, ungdom og voksne. Totalt omfatter Birken-arrangementene i dag cirka 65 000 deltakere, og på startlistene er deltakere fra hele Norge i tillegg til mange andre nasjoner. 2 av 10 er kvinner, og de eldste deltakerne er over 90! Siden midt på 90-tallet har arrangementene vært organisert i aksjeselskaper – eid av Rena Idrettslag, Lillehammer Skiklubb og Lillehammer Sykkelklubb. Birken AS har i dag 20 ansatte, organiserer hvert år cirka 7000 frivillige, og omsetter årlig for cirka 100 millioner kroner. Overskuddet pløyes tilbake til idretten i distriktet, til eierklubbene og til klubber og lag som bidrar med frivillige – i tillegg til at aktiviteten i regionen også medfører betydelig økt omsetning og verdiskaping for næringslivet både i Rena- og Lillehammerområdet. Styret mener at dyktige arrangører gjennom mange år har greid å utnytte tidsånden med fokus på trening og aktivitet samtidig som de har skapt gode konsepter både for deltakere og sponsorer. Sponsor- og Eventforeningens hederspris for 2015 går derfor til Birken AS og Birkebeinerarrangementene!

 

I fjor gikk prisen til Arne Svare i Stageway. I 2013 var det Norway Cup og Frode Kyvåg som fikk tildelt hedersprisen. Nå er det Birken AS og Birkebeinerarrangementene som kan smykke seg med hedersprisen som besluttes av styret i Sponsor-og Eventforeningen.