Karoline_B_Groevdal_A20G0951.jpg
Under 15 blank: Det er målet for Karoline i dag på 5000 m, som rørte verken jordbær eller annet på jordbærpartyet i Rådhuset. Kun et glass vann. Middagen ventet rett etter partyet. . (Foto: Kjell Vigestad)

Hun ville ikke følge med ut det verdensrekordtempoet som er bestilt for harene til Genzebe Dibaba, som skal forsøke å slette søsterens verdensrekord på 5000 m satt på Bislett i 2008. 14.11.15 løp Tirunesh Dibabas på for 7 år siden. Genzebes pers er 14.19.76, så rekorden er innen rekkevidde.

Karoline vil løpe sitt eget løp og så jevnt som mulig. Hun mente det kom til å så mye støy at det ville bli vanskelig å høre sekunderingen.

Unge_BUL-jenter_og_Martin_Kjaell_Ohlsson_A20G0931.jpg
Jordbærjenter: Fem av de yngre jentene i BUL hadde hatt ansvaret for å renske jordbærene til Jordbærpartyet, og som takk for det ble de invitert på partyet. Bak dem rager et styremdlem i Bislett-Alliansen, den regjerende norgesmester på maraton, Martin Kjäll-Ohlson, som planlegger å forsvare titelen i Trondheim i september. Bildet er tatt under stevnesjef Steinar Hoens juileumstale, så nesten alle følger andektig med på den. Ellers var det mange mediafolk å se på partyet pluss sponsorer, politikere, dommere, presidenter og ekspresidenter og mange andre tillitsmenn innen friidretten. Og en del av de store stjernene fra tidligere glansdager i Bislett Games-historien var der også, men altfor få av stjernene som skal delta i årets stevne.

Roger_Moens_85aar_V-rek-1955_A20G0934.jpg
60-årsjubileum: Belgieren Roger Moens satte verdensrekord på Bislett hele 10 år før Bislett Games ble "født". I 1955 løp han 800 m på 1.45.7, som var nesten ett sekunds forbedring av rekorden. Han slo forøvrig Audun Boysen med to tiendeler. 1.45.9 ble stående som norsk rekord i over 30 år. 85-årige Moens vil under Bislett Games bli hedret for sin rekord, som var blant de mest oppsikrsvekkende innen friidretten på 50.tallet, (Foto: Kjell Vigestad)