Laura Muir var en av favorittene, men likevel var det forventa at Abeba Aregawi fra Sverige, Faith Kipyegon fra Kenya eller Dawit Seyaum fra Etiopia skulle vinne. Litt overaskende var det ingen av disse tre som hang på da Laura Muir la seg i rygg på haren. 

Da haren gav seg etter 800 m, hadde Muir en ledelse på 3-4 sekunder, og første på de siste 300 meterne begynte hovedfeltet å ta innpå. Faith Kipyegon nærma seg kraftig på de siste 200 meterne, men også hun stivna noe på oppløpet, og det var Muir som kunne løfta handa i en seiersgest.

- Jeg hørte at de kom etter hvert som publikum skrek høyere, men jeg klarte å fortsette å løpe og vant min første Diamond League-seier. Jeg tror dette er den største triumfen i karrieren min. Jeg ønska å løp fort og fulgte haren,noe de andre ikke gjorde. Jeg var klar over at jeg løp alene, men publikum støtta meg veldig, fortalte 22-åringen etter løpet. 

Vinnertida ble 4.00,39 for Muir som har 4.00,07 som pers. Den er hun helt klart i form til å forbedre om hun har selskap i mer enn 800 m. 

Svensketiopiske Abebe Aregawi skuffa litt og er langt unna den formen hun var i for to år siden. Nå ble hun nummer fire med 4.03,07. 

Oppsummert
Det er slike løp publikum elsker å se, der en løper virkelig går for det, og når den modige også klarer å holde unna for de antatt sterkere løperne som jakter bak, blir det lett å elske den brave. Ikke så mange hadde hørt om Laura Muir før dette løpet, men nå fikk hun vist hvilken guts hun har, og det blir spennende å følge henne i VM der nok både Kipyegon, Aregawi og Seyaum vil være mer våkne og bedre forberedt. Men foreløpig - kudos til Muir! 

Res_1500_kvinnerDL.jpg
1500-kv-Muir-henger-paa-haren_D4N8860.jpgLaura Muir henger på haren, mens resten av feltet velger en mer avslappa start. (Foto: Bjørn Johannessen)

1500-kv-Muir-henger-paa-haren_D4N8867.jpgÅpningen til de to i tet er frisk med 800 m-passering på 2.08. (Foto: Bjørn Johannessen)

1500-kv-aregawi-i-tet-bak-harene_D4N8872.jpgDet varierte hvem som dro hovedfeltet. Her er det svenske Aregawi som fører an. (Foto: Bjørn Johannessen)

1500_kvinner_hovedfeltet_IMG_6365.jpgIngen av de sterke løperne i hovedfeltet tok ansvar tidlig nok til å kjøre inn den britiske utbryteren. (Foto: Erling Pande Braathen)

1500-kv-Muir-maalgang_D4N8893.jpgMuir tøyde strikken og den holdt. (Foto: Bjørn Johannessen) 

1500_kvinner_maal_hovedfeltet_IMG_6366.jpg
Hovedfeltet kom nokså samla til mål på ca. 4.04. (Foto: Erling Pande Braathen)