Toppbildet: Løpsleder Bjørn Hytjanstorp gir deltagerne instrukser før start.

 

Jessheim 6-dagers ruller videre

På Jessheim pågår 6-dagers løpet for fullt, og torsdag kl 12:00 er dag 4 over. Konseptet er enkelt; alle må løpe minimum 50 km om dagen i 6 dager. På UKI-arena i Jessheim er det god stemning, og løperne er fortsatt blide og positive. Noen har valgt å overnatte i telt på plenen utenfor arenaen, mens andre har valgt å overnatte i garderobene. Det fineste av alt er felleskapet blant løperne, og støtten og tilretteleggingen fra arrangørene.


Vi har snakket med noen av løperne for å bli kjent med noen av de som har valgt å løpe i 6 dager. Helt frivillig. Alle løperne fikk samme spørsmål:

1) Hvorfor meldte du deg på til et 6-dagersløp?
2) Har du løpt ultraløp tidligere?
3) Nå har du løpt i 4 dager, hvordan føler du deg?

Christine_Hammerengen_klipt.jpg
Christine Hammerengen

1) Ja, hvorfor det? Jeg tenkte at det er mulig å gå 300 kilometer, og hvis jeg greier å gå det, så greier jeg å sykle det. Målet er å delta på et sykkelløp på 300 km innen jeg er 40 år.

2) Jeg har aldri løpt ultraløp. Det lengste jeg har løpt før er 10 km. Jeg har også gått en treningstur på 2 mil.

3) Nå er jeg på topp, jeg blir sterkere og sterkere. Det føler jeg nå i hvert fall, så får vi se i morgen. Nå har jeg klart halvparten, så jeg kan ikke gi opp nå.


Erik_Nossum_Alfred_Borgenvik.jpg
Erik Nossum og Alfred Borgenvik
 

Alfred:

1) Det var Bjørn Hytjanstorp som fortalte meg om dette løpet. Jeg hadde aldri hørt om noe som het ultraløp før. Jeg er Eriks lille disippel, så det er han som har lært meg dette.

2) Jeg har kun løpt noen maraton tidligere.

3) Jeg føler meg helt suveren. Man skal være suveren nå. Jeg følger opplegget til Erik. Har du løpesko? Her må vi løpe, det er medvind her. Jeg ser lyst på de siste dagene, det er bare å passe på at man ikke løper seg tom.
 

Erik:

1) Jeg har alltid ønsket å være med på 6-dagers løp, og plutselig blir det arrangert her i Norge. Jeg var den første som meldte meg på.

2) Erik er erfaren ultraløper. Jeg begynte å løpe ultra i 2006, og har deltatt på en rekke løp.

3) Jeg føler meg fin. Jeg har slitt med skader, men jeg har løpt langt bedre enn forventet.

Leif_Abrahamsen.jpgLeif Abrahamsen

1) Det var vel fordi det var det første 6-dagersløpet i Norge, og det hørtes så tullete ut, at dette måtte jeg melde meg på.

2) Jeg har løpt ultraløp i 3 år. Hittil i år har jeg løpt 1500 kilometer i konkurranse. Så jeg har litt erfaring med ultraløp.

3) Jeg var så uheldig å bli skadet første dagen. Jeg fikk en betennelse i beinet. Derfor måtte jeg nedjustere målet fra 100 km om dagen til minstekravet på 50 km. Jeg ser lyst på de siste dagene. Det viktigste i et ultraløp er å se positivt på det. Lar man negative tanker overta, så blir det tungt.
 

OI000097 (2).jpg
Ragnhild Audestad

1) Det har aldri vært et 6-dagers løp i Norge før, og jeg liker å gjøre ting som er umulig å gjennomføre.

2) Jeg har deltatt på en del ultraløp tidligere. Jeg har deltatt i noen 24-timersløp og i noen terrengultraløp, kanskje 15 løp til sammen.

3) Det som er forbausende er at uansett så elendig beina er om kvelden, og så sliten man er, så er det ikke så ille når man våkner dagen etter. Det blir veldig mange timer med vondt i beina. Målet er 70 km om dagen. Jeg ser lyst på de siste dagene, og kanskje jeg klarer mer enn 70 km om dagen.
 

OI000099 (2).jpg
Peter Tubås

1) Det virket som et eventyr. Det er et vondt eventyr, men veldig kult å ha med seg videre. Dette er en unik sjanse til å oppleve noe spesielt.

2) Jeg har løpt en del 24-timers løp og har kanskje 50 ultraløp totalt.

3) Akkurat nå har jeg det bra. Jeg har nettopp hvilt og spist litt, men det er jo vondt i muskulaturen. Jeg plages ikke med noen spesielle skader. Jeg har ikke vannblemmer en gang.
 

Peter avslutter med en hyllest til Bjørn Hytjanstorp for at han har tatt initiativ til dette løpet.

- Det er ganske krevende med et arrangement av dette omfanget, og han har lagt ned mange timer arbeid både i forkant, og underveis. Nå har han gitt alle i Norge mulighet til å løpe 6-dagers løp, og jeg vil gi en stor takk til han for det.


Esben_Helleboe.jpg
Esben Hellebø

1) Jeg vet faktisk ikke hvorfor, men jeg meldte meg på. Jeg har startet innsamling til kreftforeningen, og det har vært  en ekstra motivasjon til å delta.

2) Jeg har deltatt blant annet i Bislett 24-timers, Bergen Ultra og Rallarvegsløpet.

3) Jeg føler meg faktisk veldig bra. Det som er litt skummelt er at jeg nesten ikke har spist på fire dager. Jeg prøver så godt jeg kan å spise, men det er litt vanskelig. Det er vel ikke noen her som er i balanse næringsmessig nå, men jeg må bli flinkere til å spise. Jeg fikk også beinhinnebetennelse, men nå går det faktisk bedre.

Esben benytter anledningen til å sette fokus på kreftsaken og har startet en innsamling til Kreftforeningen. Ønsker du å bidra til kreftforskning? Da kan du bidra her. Så langt har det kommet inn 31 650 kroner.
 

OI000091 (2).jpg
Det hadde ikke blitt et 6-dagers løp uten disse ildsjelene. De sørger for drikke og servering hele døgnet, og lager utrolig god middag til løperne hver dag.

OI000089 (2).jpg
Middag kl 19:00 er dagens høydepunkt.
 

Resultater maraton dag 4

Gunnar Fæhn fra Romerike Ultraløperklubb ble vinner av maraton på dag 4 med tiden 4:34:33. Imponerende av Øistein Ackenhausen som deltok i sin andre maraton denne uka.

 

 

Oistein.jpg
Øistein Ackenhausen løp sin andre. maraton på tre dager. Foto: Arrangøren