NRK la torsdag kveld ut en forhåndssak om Inge Asbjørn sitt jubileumsløp. De vil dekke Hornindalsvatnet maraton lørdag, og flere andre aviser kommer til å følge ham tett.

Også vi i Kondis vil følge med på den spesielle begivenheten i Hornindal, og vår reporter vil nærmest fotfølge ham skritt for skritt og løpe maraton sammen med veteranen.

Løperen selv har ikke de store planene for løpet:

- Jeg prøver å gjennomføre dette som et vanlig løp, sjølv om det på laurdag blir litt spesielt, sier Haugen til kondis.no.

Han får følge av mange på maraton. 43 deltakere er påmeldt trdag kveld, og det vil dukke opp flere som vil heie på ham under løpet. I tillegg vil mange stå på sidelinjen og heie ham fram.

Spent på banketten

Han er mest spent på kvelden, der det er lagt opp til bankett på hotellet. Det er lagt opp til en del overraskelser.

- Det veit eg ingenting om, svarer løperen i klasse 60-64 år.

Han markerer sitt 500 maratonløp på hjemmebane i løpet han selv startet opp i 1992. Årets løp er med andre ord den 24. utgaven av Hornindalsvatnet Maraton.

Målet er å løpe jevnest mulig og få en fin reise. Siste maraton gikk på 4,16,18, og han har liten tro på å komme under fire timer slik han var en rekke ganger i fjor.

- Eg vil i alle fall prøve å fullføre med stil, sier han.

Mot rekord

At hele 126 er påmeldt flere dager før løpsdagen er han overveldet over. Rekorden er fra 2011 med 150 fullførende, og om mange tar avgjørelsen i siste liten om å løpe en av distansene kan rekorden slås.

Om hvilken tanker han har rundt det å runde 500 maratonløp, som innebærer å ha tilbakelagt hele 21.097.500 meter, sier han følgende:

- Det blir no litt spesielt, Eg får ta det som det kjem, svarer han nøkternt etter å ha løpt maraton etter maraton siden debuten i Drammen 7. oktober 1984.

30 år senere er det ingen som er i nærheten av hans antall løp i Norge, men i utlandet er det langt flere som har minst like mange maratonløp. Likevel er dette en anledning til å feire på ulike måter Inge Asbjørn Haugens bragd i Hornindal lørdag.
 

Se artikkel på NRK:

http://www.nrk.no/sognogfjordane/spring-maraton-nummer-500-1.12469874

PÅMELDTE PER TORSDAG 23. JULI:
Maraton
Halvmaraton
10 km
Minimaraton

Heimeside med informasjon om løpet