Halvmaratonløperne sprang en runde, mens maratonløperne måtte ta to runder for å komme i mål på Hareid Stadon. Underlaget var variert med mest asfalt, men også litt på stipartier og grusveger.

En varm dag
Været er varmt for tiden og det også på Hareid i dag. Med godt over 20 grader ble det en varm affere, men periodevis var vinden og litt skydekke positivt for løperne.

Maraton
Helge Hafsås, Olden IL vant maraton på tiden 2.56.14. Nummer to blei Geir Råheim fra Ålesund på 3.38.40, og på tredjeplass kom Odd Gunnar Tveit fra Steinsland Bygdemaraton med tiden 3.46.24.

I kvinneklassen var det Louise Skak, opprinnelig fra Danmark som vant med vinnertiden 3.25.18. Det er noen minutt bak tiden hennes fra i fjor som var på 3.21.47. På andreplass kom Arlen Rønning Eid, Hødd med tiden 4.02.01. På tredjeplass kom Tove E. Dybvad med tiden 4.47.49.

Halvmaraton.
På halvmaraton blei det seier til Petter Gustafsson, SKILøperne. Petter bor på Skodje og er nyinnflyttet østlending. Han vant på tiden 1.22.05 foran Martin Hauge-Nilsen, Kondis på tiden 1.23.07. Tredjeplasssen tok Olger Pedersen, Hasundgot IL med tiden 1.28.14.

I kvinneklassen seiret Laura Sendriute, Hareid på tiden 1.57.42 foran Torunn Anita Kjerstad med 1.57.50. Irene Rødeth ble nummer tre med tiden 02.08.05.

Deltakelsen.
Totalt stilte det opp 8 heimaratonløpere og 35 halvmaratonløpere på dagens Nordvest Maraton, noe som er mindre enn i fjor. Spesielt var det få på maratondistansen. Fjelløpet Stranda Fjord Trail Race, som også ble arrangert i dag, lokket sikkert til seg noen aktuelle maratondeltakere.

Resultater på hjemmesiden til Nordvest Maraton.

Resultater på pdf: Maraton. Halvmaraton.

Les i Vikebladet om arrangementet.

Alle foto: Martin Hauge-Nilsen.

01_Helge_Hafsos.jpg
Helge Hafsås, Olden IL i fint driv på Rotary-stien i første del av løypa.

03_Louise_Skak.jpg
Så kommer Louise Skak

04_Louise_Skak.jpg
Louise Skak

05_Geir_Raaheim.jpg
Geir Råheim, Ålesund er ferdig med Rotary-stien på første runde og er på vei inn på asfaltdekke.

06_OddGunnar_Tveit.jpg
Odd Gunnar Tveit, arrangør av Steinsland bygdemaraton på Sørlandet, har hatt en lang reise for å komme til Nordvestlandet

07_Arlen_Roenning_Eid.jpg
Arlen Rønning Eid, Hødd.

09_Joar_Moldskred.jpg
Joar Moldskred, Hakallestranda Kondisjonslag blir nummer fire på halvmaraton.

10_Jan_Endre_Rise.jpg
Jan Endre Rise, Hareid vinner av 40-44 klassen.

11_Inge_Johnny_Hide.jpg
Inge Johnny Hide, Kleven BIL ble vinner av 45-49 klassen.

12_Andersson_Thomas.jpg
Thomas Andersson, Gursken vinner av 50-54 klassen.

13_Martin_Ingjerd.jpg
Martin Ingjerd fra Ulsteinvik, men bor på Valderøya. Han løp sin første halvmaraton, og det på 1.54.31. Bra jobba Martin!

14_Geir_Raaheim.jpg
Geir Råheim, Ålesund ble nummer to på maraton med tiden 3.38.40. 50 fullførte maraton er passert og veien mot 100 er godt i gang. Neste løp for Geir blir Trondheim Maraton. Søndag skal Geir på fjelltur, med guide denne gangen

15_Laura_Sendriute.jpg
Laura Sendriute fra Hareid i fint driv på vei inn på Hareid stadion der hun løper en runde på banen før hun er i mål.

16_Laura_Sendriute.jpgLaura Sendriute opprinnlig fra Litauen, men bor på Hareid. Hun vinner halvmaraton med tiden 1.57.42.

17_Per_Arne_Pedersen.jpg
Per Arne Pedersen, Hasundgot kan puste ut.

Inge_Asbjorn_Haugen.jpg
Inge Asbjørn Haugen, Hornindal IL løp sitt 502. maratonløp.


18_alle25_Kjell_og_Per_Arne.jpg
Per Arne Pedersen og Kjell Mindor Fagerlund her med beviset på at de har løpt alle 25 Nordvest maraton siden starten i 1991. Det er imponerende!

19_Petter_Helge_og_Laura.jpg
Dagens vinnere. Fra venstre Petter Gustafsson (halv), Helge Hafsås (heil) og Laura Sendriute (halv). Louise Skak (heil) var ikke til stede.