Alle foto: Marianne Røhme
 

OPPDATERT MED ALLE BILDER: Se alle våre bilder fra Trondheim Maraton her.

Maratonstarten i Trondheim gikk kl 10. Kl 12 fyltes den 10 kilometer lange maratonrunden med 1301 halvmaratonløpere, noe som førte til at de beste maratonløperne måtte manøvrere seg fram etter beste evne. 

Marthe Katrine Myre hadde tenkt å øke tempoet på sisterunden. Det ble det ikke noe av. 

– Det var litt uheldig at det ble så trangt i løypa, men jeg tok det som ei treningsøkt, forklarte hun til Kondis etter målgang. Om 14 dager stiller hun på halvmaraton i Oslo, mens det egentlige målet er i Nederland 11. oktober. Da skal hun løpe Eindhoven Maraton, hvor hun håper å komme under 2.40.

Fullstendige resultater finner du her.

Trangt: Løypa var lagt i idylliske omgivelser langs Nidelva i Trondheim. Her løper maratonvinner Ebrahim Abdulaziz forbi Roald Lilletvedt. 

Ledet: Marthe Katrine Myhre ledet maratondistansen for kvinner hele veien fra start til mål. Fride Vullum-Bruer kom til slutt på en andreplass 2,29 bak. 

Bronsevinner: Janne Elin Vatnaland var tredje beste kvinne i mål på tida 2.58,44.

503: Inge Asbjørn Haugen løp sin maraton nummer 503 i Trondheim, og kom på andreplass i klasse 60-64 år.

Fartsholdere: Det var godt med fartsholdere i Trondheim Maraton. Denne gruppa skulle komme i mål på 3.30.

Flotte omgivelser: En smilende Kristine Borthen foran Bård Gunnar Furunes langs grusstiene bak Nidarosdomen. 


Flott opplevelse: Margot Bolstad Lynum hadee en fin tur langs Nidelven og tok seg tid til å hilse på fotografen. Hun kom på andreplass i klassen sin på tida 3.36,31.

 Vant halvmaraton: Guro Sundal vant halvmaraton på tida 1.22,21.

Vinner av halvmaraton: Maratondeltaker Jan Olav Dagsvik blir her forbiløpt av halvmaratonvinner Jon Arne Gaundal som løp i mål på tida 1.12,37

Sølvvinner: Terje Olsen løp inn til sølv på halvmaraton til tida 1.14,44.


Kampen om plasseringene: Godt ut på andrerunden er det fortsatt kamp om bronsen. Her kjemper Trond Einar Brobakk foran Jørgen Grønsund og Lars Kristian Rodal. Bakerst kan vi skimte Kondis-medarbeider Helge Fuglseth.

10 kilometer: Det var 751 deltakere på 10-kilometeren som ble vunnet av Mats Bjørgum og Maria Sagnes Wågan.Nr 4656, Kristian Johansen, kom på syvende plass i herreklassen på tida 35,35.

 

Flere bilder fra Trondheim Maraton finner du i vår bildebank.