Fra tanke til handling
Initiativtaker Øystein Eik har lenge gått og tenkt på at vegen rundt Sekken måtte være sånn cirka en halvmaraton i lengdemeter, og at det kunne passe godt å arrangere maraton på den lille øya som er 18.35 kvadratkilometer stor og har ca 150 innbyggere.

Nå er tanken blitt til virkelighet, og i helgen 25-27. september braker det løs med mange aktiviteter, der i blandt  løp på lørdagen.

Kontrollmålt
Nå er løypen kontrollmålt av Kondis, og det viser seg at lengden rundt øya er 19572 meter. Da må man legge til litt for å få en halvmaraton. Det blei gjort ved å måle en liten sløyfe i motsatt retning av den man løper, og man starter løpet med dette. Maratonløperne springer to runder og det blir også distanser på 5 og 10 km.

Løypen
Traseen rundt øya er på 10 km asfalt og ca 10 km på grusveg. Løypen er kupert, men her er det stille, idyllisk og nesten ikke biltrafikk. Det blir drikkestasjoner hver 5. km.

Premier
Det blir deltakermedalje til alle og klassevinnerpremier. Ellers blir premien det å løpe rundt denne fantastiske vakre øya mellom Molde og Åndalsnes.

Kultur og aktivitet
Helgens arrangementet inneholder også konferanse, konserter, turer og sight-seeing. Kontaktperson Øystein Eik på e-post: oystein.eik.sekken@gmail.com kan også formidle overnatting på øya og ellers svare på alle spørsmål.

Studer løypen gjennom videofilm, laget av Sigbjørn Lerstad
 

Se arrangementet på terminlisten

Se mer info på sekken.net

Her kan du melde deg på


forehand_Sekken_fly
Øya Sekken i Romsdalsfjorden. Til denne øya kommer en ved å ta ferge fra Molde sentrum. Etter 40 minutt kjører man på land på Sekken. Senteret på øya og starten på maraton er på Vestad/Eik, 7 km fra fergeleiet. Foto: Øystein Eik

Sekken_kmkart.jpg
Løypa med km-inndeling


forehand_Oeystein_Sigbjoern
Her er vi ved startstedet til Sekken Open Maraton. Lengden på vegen rundt øya er målt og nedskrevet. I bakgrunnen ser vi butikken på øya. Her finner vi også skole, museum, kunstgalleri og grendahus. Påmeldingen til løpet er åpnet og startnummer 1 er allerede kjøpt opp20150823_Lossiusløpet_plakat_versjon_1.pdf

Se plakat her