En av de store bidragsyterne var arrangøren av Oslo Maraton som donerte 1 krone pr deltager til Jeanettes prosjekt. Det var innsamlingsaksjonen og oppmerksomhet om Right To Plays innsamling som var det viktigste denne gangen, og da vi pratet med Jeanette en times tid etter starten var hun mer opptatt av dette enn hva resultatet til slutt skulle bli. Det gikk bra både sportslig og med innsamlingen.

- Dette viser hva en enkeltperson kan mobilisere og få til i viljen etter å kunne gi et bidrag til flyktningkrisen som nå pågår. Vi er så stolte og rørt over innsatsen til Jeanette og at det også på denne måten kan bli satt fokuset på flyktningsituasjonen i Libanon og Jordan, skriver Right To Play på sin hjemmeside.

Aftenposten: Kom i mål etter 189,3 km
Jarlsberg Avis: Overveldende opplevelse

Jeanette_mølleløper_fotoHelga_Oppsett.jpg
Jeanette løper og TV2 er på plass for å formidle det hele (foto: Helga Opsett).
 

Rekord på kjøpet - 189,3 m.
Jeanette Vika - som aldri har løpt lenger enn 100 miles (161 km) tidligere, debuterte som 24-timersløper, og besto prøven med glans. Så langt vi erfarer er det aldri registrert noen norsk rekord på 24 timers på tredemølle, men danske Anne Marie Rossen satte "nordisk rekord" i desember 2014 med 185,1 km. Den rekorden slo Jeanette med 4,2 km da hun etter 24 timer hadde løpt 189,3 km.

Norsk rekord på bane/vei er Ninette Banouns 218,156 km i årets VM 24-timers. Kun 7 norske kvinner har løpt lenger enn 200 km på 24-timers... og vi blir veldig overrasket om ikke Jeanette er på den lista når hun en gang forsøker seg i konkurranse på distansen. Vi trenger ikke vente lenge; hun er påmeldt til Bislett 24-timers 20.-21. november. Løpet på Bislett er også NM 24-timers, og vi ønsker Holmestrandkvinnen lykke til.

Oslo Maraton er hektisk for oss i Kondis som vil prøve å dekke alle distanser på en så omfattende måte som mulig. I år mistet vi åpenbart oversikten - og ingen av oss la ut omtale av Jeanette Vikas 24-timers løp på tredemølle. Vi beklager glippen - og er glad løpet fikk så bred dekning ellers i aviser og på TV.


Jeanette, hvordan er kroppen/formen nå en drøy uke etterpå?
- Kroppen har vært overraskende fin i etterkant. Jeg var tilbake i full jobb allerede på mandag hvor jeg er mye i aktivitet, så det hjelper på. Det verste er jo å sitte stille etter slike løp. Holdt meg kun til gåtur og hverdagsaktivitet de første dagene etter løpet, sier Jeanette.

- Jeg tok opp trening igjen en uke etter løpet hvor jeg fokuserer på styrke og rolig jogg/løp. skader har ikke dukket opp i etterkant heller..og ikke en eneste blemme eller gnagsår. De to sistnevnte er for meg et mysterium..ler Jeanette, som har vært ekstremt sulten og hatt behov for ekstra søvn i etterkant.

Oppdatert 29.9.: Jeanette har blogget om "Mitt viktigste løp"

Jeanette_startnr1_foto-Oslo_maraton.jpg

Jeanette Vika er en småbarnsmor som tilsynelatende rekker alt. Her er hun sammen med de tre barna sine like før hun skal løpe for å samle inn penger til «Right To Play» sin innsamling til syriske barn på flukt.
(Foto: Oslo Maraton).