Oppdatert 11. november:

Det er meldt fint vær, det er hverken is eller snø i løypa, dermed blir det stor tilgang på påmeldinger de siste dagene. Deltagertak er satt til 250 på maraton og 450 på halvmaraton (dvs det antall startnummer med chip man har tilgjengelig).

IMG_5925_Stig_Söderström.jpgPåmeldingsfrist på nett var opprinnelig satt til fredag 13.11. kl 12:00 men er nå flyttet til lørdag 14.11. kl 21:00 for å redusere etteranmeldingskøen løpsdagen (etteranmelding så langt det finnes startnummer/chip).

Arrangøren vil sende ut "race brief" informasjon på torsdag, både på e-post og på Facebook. De som melder seg på sent bør derfor sjekke Facebooksiden.

Info og påmelding
Deltagerliste (ToppTid) 402 pr 13. nov. kl 14:30

Bildet av sise løper til mål i 2014: Jessheim Vintermaraton har ingen "tidligstart" på maraton, men de venter på siste løper, og som i fjor vil en av arrangørene følge siste løper rundt løype på den fjerde av de fire rundene (foto:Olav Engen).
 


 

Nyhet 28.oktober:
Rekordmange vil løpe Jessheim Vintermaraton

I fjorårets løp ble det satt en gledelig deltagerrekord i den 31. utgaven av Jessheim Vintermaraton, og da ble omsider rekorden fra den forrige "løpsbølgen" slått. Nå ligger det an til en ny fantastisk deltagerrekord, påmeldingen er det dobbelte av hva det var på samme tid i fjor.

Etter at løpet flyttet til det nye flotte Jessheim friidrettsstadion i 2011 har deltagelsen økt jevnt og trutt for hvert år. Fra 2012 ble også løypa endret fra en landlig halvmaratonrunde til en mer urban kvartmaraton som løpes to eller fire gager.

Deltagelsen i Jessheim Vintermaraton økte jevnt fra starten i 1984 til toppåret 1992, før det begynte å minske igjen - med lavest deltagelse i 2010 da det startet 156 løpere på maraton og halvmaraton. Ull/Kisa IL bestemte seg for å revitalisere løpet - og har siden jobbet hardt med å forbedre arrangementet - og fortsatt skjer det nye forbedringer hvert år.

Årets nyheter:

  • Startnummerutdeling, kafè og premieutdeling er flyttet til den nye flotte flerbrukshallen ved siden av fridrettsstadion. Her er det god plass til alt, og publikum kan følge løperne utenfor fra kafèvinduet.
  • Det bygges nye veier på Jessheim - og takket være dette har man i år kunne fjerne flere vanskelige veikryssinger og løypa har blitt enda mer lettløpt.

Jessheim_Vintermaraton_2015_v2.jpgLøype etter en liten endring 10.11. pga byggearbeider...

Deltagereksplosjon
Det er pr 26. oktober påmeldt 182 løpere - som er dobbelt så mange som på samme tidspunkt i fjor. Det er ikke realistisk å forvente en deltagerøkning, men nå tror man seriøst på mer enn 500 startende - og da er Jessheim Vintermaraton oppe blant de store maratonløpene i Norge.

Info og påmelding

Deltagerliste (ToppTid) 360 pr 11. nov.

Kondisreportasje fra fjorårets løp: Marit Karlsen og Paul Raistrick vant Jessheim Vintermaraton
 

Deltagerutvikling 2010-2015.jpg

Når man ser på deltagerutviklingen har man i tillegg til arrangementforbedringer også hatt bra drahjelp av en ny "løpsbølge" og det faktum at det har vært lite vinterlige forhold under de siste årenes arrangement.